Hirdetés

Még több pénzt akar kiszedni az Apex Legends játékosaiból az EA, az ötletet a vártnak megfelelően fogadták

|

Az EA és a Respawn új battle pass struktúráját a rajongók 10 000 negatív értékeléssel "jutalmazták" Steamen.

Hirdetés

Ha egy velős közösségi felháborodást akarsz kiváltani, akkor a monetizációval megpiszkálása ennek mindig a leghatásosabb módja. Ezúttal az EA a felbujtó, aki egyébként sem a világ legkedveltebb kiadója, így nem volt kifejezetten meglepő tőlük, amikor bejelentették, hogy innentől 2 battle passért kell fizetni az Apex Legends egyes szezonjaiban.

Minden splitben (fél szezon) külön bérlet érkezik, és azt nem lehet már játékbeli valutával (Apex Coinnal) megvásárolni. A fejlesztők szerint egy split bérlet önmagában elég sok jutalmat kínál ugyan, de senkinek sincs ínyére, hogy 20 eurót fizessen szezononként, ha mindent be akar húzni.

Hirdetés

Az Apex Legends játékosai azt tették, amit ilyenkor szokás: megszállták a Steamet. A hír írásának pillanatában a "Legutóbbi értékelések" rubrikánál a piros "Rendkívül negatív" felirat szerepel. A kommentekben a legtöbben a battle pass kapcsán bevezetett változtatásokat csapkodják, miközben Redditen egész regényeket írtak emberek az Apex Legends fejlesztői közelmúltbeli bűneinek listájáról. A közösségnek elege lett abból, hogy a Respawn és EA egyre több pénzt akarnak kisajtolni a játékosokból, és a hardcore lövészek jelentős része inkább lelép.

hivatalos bejelentő X-poszt alatt, a kontextust taglaló kiegészítő kommentben az olvasható, hogy "ez a változtatás nyilvánvalóan csak az EA részvényeseinek kedvez". Egyelőre se a Respawn, se az EA nem reagált a helyzetre. Ha az EA úgy intézi ezt, ahogy szokta, akkor meg fogják várni, amíg lecseng a felháborodás, és megy tovább minden, ahogy azt ők eltervezték.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)