Hirdetés

Még sosem jelent meg annyi játék a Steamen, mint 2024-ben fog

|

Már most látszik, hogy az idei megjelenések száma a 2023-as rekordot is le fogja hagyni.

Hirdetés

Az évek során a Valve számos módon nyitotta egyre tágabbra a Steam platform ajtaját, lehetővé téve a játékkészítők számára, hogy sokkal könnyebben publikálják címeiket. Ennek eredményeként az elmúlt 10 évben jelentősen megnőtt a platformon megjelenő játékok száma, 2024 pedig máris túllépett a tavalyi rekordokon.

Idén eddig összesen 14 567 játékot indítottak el a Steam platformján, ezzel új rekord született, meghaladva a tavalyi csúcsot, ami 14 394 játék volt. Figyelembe véve, hogy még mindig van néhány hónap az évből, várhatóan ez a szám tovább fog nőni a következő hetekben.

Hirdetés

2019 kivételével a Steamre évente kiadott új játékok száma folyamatosan nőtt 2010 óta; a 2014-es évben nyíltak meg igazán a gátak, amikor is a megjelent játékok száma majdnem megközelítette a négyszeresére nőtt, 434 címről 1714-re. Természetesen elmondható, hogy az idén megjelent játékok jelentős része valószínűleg nem felsőpolcos, minőségi cím, ezért a megjelenések számának növekedése nem feltétlenül arányos a szolgáltatás minőségével, de mindenképpen érdekes a tendencia.

Összehasonlításként, a PlayStation 5 konzolra körülbelül 4000 játék jelent meg a 2020 végén történő debütálása óta, így figyelemre méltó, hogy a Steam egyetlen év alatt több mint háromszor annyi játékot lökött ki a vásárlók elé. Kíváncsian várjuk, hogy a tendencia folytatódik-e 2025-ben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)