Hirdetés

Mark Zuckerberg streamer karriert fontolgat, meglepő szériát választott

|

A Facebook ura nagymesternek tartja magát, aki képes bárkit legyőzni a világon.

Hirdetés

Mark Zuckerberg a Facebook megalapításával a világ egyik legbefolyásosabb emberévé vált, aki vállalatán, a Metán keresztül immáron olyan oldalak felett is bábáskodik, mint az Instagram. Zuckerbergtől azonban nem állnak távol a videojátékok sem.

A Meta pár éve felvásárolta az egykori Oculus VR-t, ami már Reality Labs, de nem csak a virtuális valóság vonalon terjeszkedett, hanem a játékfejlesztés terén is, hiszen az imént említett vállalat egyik divíziója, az Oculus Studios kifejezetten ezzel foglalkozik olyan csapatokat foglalkoztatva, mint a Beat Games (Beat Saber), az Armature Studio (Batman: Arkham Origins Blackgate) és a Sanzaru Games (Asgard's Wrath). Ide tartozott a The Order: 1886-ot jegyző Ready at Dawn is, de idén bezárta kapuit. Aztán ott van az Oculus Publishing is, ami olyan címek kiadásában vett részt, mint a The Walking Dead: Saints & Sinnners, vagy éppen az Among Us VR. 

Hirdetés

Zuckerbergnek fontosak a videojátékok, amit ezentúl nemcsak úgy fog kifejezni, hogy támogatja a fejlesztésüket és a haverjaival mozivásznon játszik velük, hanem azon töri a fejét, hogy streamelni is fog. A Meta első számú embere eldicsekedett vele, hogy közel áll ahhoz, hogy Civilization-nagymesternek mondhassa magát, és kijelentette, hogy bárkit képes megsemmisíteni a játékban. Zuckerberg a Pubitynek adott interjújában merészkedett odáig, hogy azt mondja: 

"Priscilla [Chan, a felesége - a szerk.] a minap megnézte a Steam-fiókomat, és azt mondta: »Mi?! Már több mint ezer órát játszottál ezzel?« Ami a stratégiai játékokat illeti, a Civilization az, amiben a világ legjobbja akarok lenni. Azt hiszem, valamikor csinálnom kéne egy Twitch-streamet, amiben valakivel játszom, mert eléggé meg vagyok győződve arról, hogy közel vagyok a nagymesteri státuszhoz. Meglepődnék, ha bárki a világon meg tudna verni ebben."

Bár a Facebook kitalálója nem árulta el, hogy pontosan Sid Meier melyik művében vált profivá, egy 2017-es fotón a Civilization V-tel játszik a laptopján, szóval valószínűleg erről lehet szó. Zuckerberg egyébként már középiskolás kora óta játszik Civilizationt, és elmondása szerint a játék inspirálta arra, hogy mérnök legyen. Egy korábbi beszédében elárulta, hogy akkor is épp a stratégiai játékban volt elmerülve, amikor megkapta a felvételi e-mailt a Harvardról.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)