Hirdetés

Letekerheti a Sony a PlayStation VR2-re szánt játékok fejlesztését

|

Sajtóhírek szerint házon belül alig készül már játék a mindössze másfél éves headsetre.

Hirdetés

Nagy reményeket fűzött a Sony az elődjéhez képest minden területen igen komoly előrelépésnek számító PlayStation VR2-höz, amiből a 2023. február 22-ei megjelenést követő első hat héten közel 600 ezer példány talált gazdára, ám azóta képletesen szólva egyre csak sűrűsödnek a felhők a headset feje felett. Noha összesen több mint kétmillió PSVR2-t szállított ki az üzletekbe a vállalat, arról nincs friss adat, hogy ezekből mennyi kelt el, miközben a Bloomberg márciusban már azt írta, hogy a gyártás szünetel, a Sony a meglévő készlet kisöprésére fókuszál.

A magas ár (többe kerül, mint egy PlayStation 5) mellett a first party címek csekély száma (ezen enyhíthetett volna a visszafelé kompatibilitás a PSRV játékaival, de technikai okokból nem volt kivitelezhető) sem segítette az eladásokat, de az, hogy egy adapter révén rövidesen PC-re is köthetjük az eszközt, újabb lendületet adhat a terjedésének.

Hirdetés

Ráadásul így hirtelen jócskán megnő majd a kompatibilis játékok halmaza, és akár olyan címeket is élvezhetnek a PSVR2-tulajdonosok, mint a Half-Life: Alyx, már amennyiben bírja a PC-jük. Nagy szükség is lesz egyébként a steames játékkatalógusra, amennyiben megfelelnek a valóságnak az Android Central értesülései, mivel az oldalnak név nélkül súgó források szerint a Sony drámai mértékben visszavághatja a VR-játékokra szánt büdzsét. Magyarán az eddiginél is kevesebb belső fejlesztésű projekt kaphat a jövőben zöld utat, miközben jelenleg mindössze két játék készül PSVR2-re. Igaz, sokkal többre nincs is fejlesztői kapacitás a VR-ra szakosodott London Studio bezárása miatt.

Azt már az amerikai IGN szerzője, a Taylor Lyles tette hozzá az iméntiekhez, hogy a Sony kifarolni látszik a PlayStation VR2 mögül, egyre inkább magára hagyva a jobb sorsra érdemes headsetet. Az újságírót arról tájékoztatta a forrása, egy nagyobb PSVR2-játékon dolgozó stúdió munkatársa, hogy a konzolgyártó egyáltalán nem költ már marketingre, kizárólag a PlayStation Blogon keresztül népszerűsíti a VR-játékokat, minden egyéb teher a kiadóra vagy a fejlesztőre hárul.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)