Hirdetés

Közel hét évbe telt kitweetelni az összes angol szót

|

2007 novemberében megjelent az @everyword Twitter fiók első bejegyzése, ami mindössze egy „a” betűből állt. Közel hét évvel és több mint 100 000 tweettel később hamarosan az utolsó angol szót is kicsiripeli.

Hirdetés

Adam Parish programozó, költő, játéktervező 2007. november 30-án hozta létre az @everyword csatornát Twitteren.

Reggel 9 óra 7 perckor megjelent az első tweet:

Valamivel kevesebb mint fél órával később jött a következő, majd még fél óra múlva egy másik, és így tovább. Hétfőn, itthoni idő szerint pontban hajnali fél 4-kor eljutottunk a „z”-hez.

Parish számításai szerint az utolsó szó valamikor június 7-én fog felkerülni. Az lesz sorban a 109 229-edik. Félreértések elkerülése végett: természetesen az úriember nem töltött megszakítás nélkül hat és fél évet a gép előtt ülve, hogy minden félórában kirakjon egy szót. A feladatot egy állítása szerint pillanatok alatt összerakott program végezte, amit tanulóként készített az NYU Interactive Telecommunications Programjának keretében. Az ötletet azért valósította meg, mert szkeptikus volt a Twitter sikerével kapcsolatban, gyúnyolni akarta a rendszert. Most már másképp látja, egy varázslatos élményként tekint rá.

Érdekes egyébként, hogy egy-egy kitweetelt szó milyen reakciót váltott ki a csatorna követőiből. Ha meglátták feedjükben az everyword egy tweetjét, lehet, hogy mosolyogtak, vagy lehet, hogy felháborodtak, és ügyet csináltak belőle, néha érthető okokból, mégis fölöslegesen. A szavak megváltoztathatták a körülötte lévő tweetek értelmét, de voltak olyanok is, amiket nem mondatban látva („sex, weed, swag”) elgondolkodtunk azon, hogy mit jelentenek valójában - mondta Parish egy interjúban.

Egy korszak ér a végéhez hamarosan. Ti követtétek a csatornát? Szerintetek mennyi idő lenne a magyar szavakat kitweetelni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)