Hirdetés

Kitaláljátok, hogy melyik cyberpunk játékkal nem fogunk idén sem játszani?

|

Harmadjára is elhalasztottak a Game Passbe érkező Replaced megjelenését.

Hirdetés

Aki nem ma csatlakozott a gamerek népes táborához, azt aligha éri meglepetésként, hogy az előre beharangozott premierdátumokat csak a legritkább esetben tudják tartani a fejlesztők. Millió oka lehet ennek az irreális ambícióktól az alultervezett költségvetésen át a rossz menedzsmentig, de olykor vis maior helyzet is kialakulhat, amit semmilyen módon nem tudnak megelőzni, elhárítani, a legtöbb, amit tehetnek, hogy megpróbálják minimalizálni a károkat.

Ilyen vis maior helyzet az Ukrajnában dúló háború, amely az ország videojáték-iparára is súlyos csapást mért. A fejlesztők egy része külföldre költözött, mások Ukrajnán belül kerestek biztonságosabb helyet, távolabb a frontfonalaktól, hogy folytassák a munkát, de így sem tudták elkerülni, hogy több hónapos vagy akár több éves késlekedést szenvedjenek el a projektjeik.

Hirdetés

A legismertebb késő minden kétséget kizáróan a GSC Game World S.T.A.L.K.E.R. 2-je, melynek most novemberre ígérik a premierjét, de van egy másik, sokak által várt részben ukrán, részben fehérorosz fejlesztés is, amely nem akar elkészülni. Ez nem más, mint a Sad Cat Studios műhelyében formálódó Replaced. A retró stílusú, pixelartos cyberpunk kalandnak eredetileg 2022-ben kellett volna felkerülnie a PC-s és xboxos piacterekre, de a háború közbeszólt, a projekt 2023-ra csúszott. Úgy hitték a fejlesztők, hogy ez egyszeri alkalom lesz, nem kell újra elhalasztaniuk a játékot, de tévedtek, több idő kellett nekik, ezért tavaly ilyenkor már 2024-et vették célba. Most pedig újra módosítottak a terven.

"Rövidek leszünk: a Replaced 2025-ben érkezik. Túlságosan is optimista volt a korábbi megjelenési dátum, emiatt elnézést kérünk. A Replaced fejlesztése sajátságos kihívást jelent, ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy valami különlegeset csinálunk. Több időre van szükségünk, hogy megfeleljünk a saját magunk által felállított mércének és a közönség elvárásainak"

- áll az X-en megosztott közleményben.

Ugyanakkor van jó hírünk is: a Replaced játszható verzióját kiviszi a csapat a jövő héten kezdődő gamescomra, ahol nemcsak újságírók és influenszerek próbálhatják majd ki, de a látogatók is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)