Hirdetés

Kiderült, hogy hány fps-sel fut a S.T.A.L.K.E.R. 2 Xbox Series S-en

|

Az Xbox mérnökei segítenek a fejlesztőknek az optimalizálásban, hogy a megjelenésre mostaninál jobb legyen az eredmény.

Hirdetés

A nyár közepén még úgy volt, hogy szeptember 5-én visszatérhetünk a Zónába, ám a GSC Game World úgy értékelte, hogy a hátralévő időnél többre van szüksége a régóta várt S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl befejezéséhez. Az új dátum november 20-a, tehát két és fél hónapot nyertek így a fejlesztők egyebek mellett arra, hogy megfelelően optimalizálják a PC-s, az Xbox Series X-es és az Xbox Series S-es verziót.

Tekintve, hogy a múltban már több stúdiónak is gondja akadt a jelenlegi generáció gyengébbik Xbox konzoljával, aligha okozhat meglepetést, hogy az ukránoknak sem feltétlenül boldogulnának az redmondiak közvetlen segítsége nélkül.

Hirdetés

A Wccftech a gamescomon csípte el pár mondat erejéig Slava Lukyanenka producert, aki elmesélte, hogy nagyon sokat jelentett nekik az Xbox szakembereinek a hozzáértése, mivel nálunk senki sem ismeri behatóbban a konzolokat. Többször is felkeresték a GSC-t, és olyan megoldásokat mutattak, amikre a fejlesztők maguktól nem gondoltak volna. Megerősítette, hogy még mindig dolgoznak a konzolos változatok optimalizálásán, de jól haladnak, és ez jelentős mértékben az Xbox csapatának köszönhető.

Xbox Series X-en 60 fps-t kínáló teljesítménymódra és szebb grafikával (tükröződésekkel, nagy felbontású textúrákkal turbózott) támadó minőségmódra számíthatunk, az utóbbit választva viszont be kell érnünk 30 fps-sel. Ami a Series S-t illeti, egyetlen grafikai módban ötvözik az imént említett két megközelítést, tehát nem lesz választási lehetőség. 30 fps-t céloztak meg, de még csak 25-öt tud kipréselni magából a gép, tehát lesz még ezzel egy kis dolguk.

Azt már Zakhar Bocharov PR-specialista tette hozzá, hogy a Microsoft egyáltalán nem sürgette őket, ehelyett minden támogatást megkaptak Phil Spencertől és Sarah Bondtól. Sosem érezték, hogy nyomást gyakoroltak volna rájuk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)