Hirdetés

Kettőt találhattok, melyik halottnak hitt Ubisoft-játék kap most vérfrissítést

|

A Prince of Persia: The Lost Crown szétvert csapatának egy része itt folytatja.

Hirdetés

Bár kritikailag sikeres lett az év elején kiadott Prince of Persia: The Lost Crown, úgy tűnik, hogy anyagilag nem hozta a várt eredményeket, mert a minap érkezett a jelentés, hogy a Ubisoft bukásnak ítélte a projektet, és elvetette a folytatás, valamint a Mask of Darkness kiegészítő utáni további tartalmak készítésének lehetőségét is. Számíthatunk még más PoP-élményre, de ez ennyi volt. 

A játék vezető producere, Abdelhak Elguess elmondta, hogy azóta a csapat tagjait már más projektekhez irányították át, a The Lost Crown fejlesztői állítólag többek között egy Rayman remake-en, a következő Ghost Reconon és a Beyond Good & Evil 2-n dolgoznak. 

Hirdetés

Igen, azon a fejlesztői pokolban senyvedő folytatáson, amely 2008 óta készül (!), és csak néha ad magáról egy-egy bizonytalan életjelet. Beszédes, hogy bekerült a Guinness rekordok könyvébe is azzal, hogy ez lett a leghosszabb ideje fejlesztésben lévő videojáték. Volt, aki kellemetlen zaklatási ügyek miatt lépett le a projekt éléről (Michael Ancel) és sajnos olyan is előfordult, hogy tragikusan fiatalon elhunyt a kinevezett fejlesztő (Emile Morel), de akármi is történt, akárhogyan is húzta az ág a fejlesztést, a Ubisoft továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy a Beyond Good & Evil 2 meg fog valósulni - az első rész évfordulós kiadása is igyekszik köztudatban tartani az IP-t. 

A Ubisoft most a cég egyik veteránját, Fawzi Mesmart nevezte ki a játék új kreatív vezetőjének, aki immáron két évtizede dolgozik a francia vállalatnál, eddig a kreatív fejlesztésekért felelős főnök volt, több mint 20 videojáték sikeres kiadásában játszott szerepet - árulta el a Ubisoft szóvivője. Mesmar korábban a Beyond Good & Evil 2 csapatával szerkesztőségi alelnökként dolgozott együtt, új szerepkörében pedig arra fog összpontosítani, hogy tovább építse az Emile Morel által elképzelt víziót - az Insider Gaming szerint pedig nemcsak ő, hanem a Prince of Persia: The Lost Crown egyes munkatársait is megkapta a folytatás vérfrissítés gyanánt.  

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)