Hirdetés

Kártérítést kapnak a Test Drive Unlimited Solar Crown elbaltázott rajtja miatt egyes vásárlók

|

Súlyos szerverproblémák hátráltatták a régóta várt autós játék indulását, emiatt a kiadó kénytelen kompenzálni a pórul járt játékosokat.

Hirdetés

Mióta csak létezik a játékiparban az előrendelés koncepciója, a kiadók a legkülönfélébb ajánlatokkal igyekeznek rávenni minket arra, hogy már a megjelenés előtt szavazzunk bizalmat az általuk gondozott játékoknak. Jellemzően apróbb játékbeli extrák helyettesítik a mézet az orrunk előtt elhúzott madzagon, de elég ravaszak ahhoz, hogy több ajándékért több pénzt is kérjenek. A játékosok jelentős hányada pedig nem tanul mások hibájából és jó eséllyel a sajátjából sem, ezért újra és újra ráharap a csalira.

Ráadásul néhány éve már a drágább kiadások előrendelését azzal igyekeznek ellenállhatatlanabbá tenni az iparág szereplői, hogy erősen építenek a FOMO-ra: magyarán korai hozzáférést kínálnak jelentős felárért cserébe, és ez éppúgy vonatkozik egy- és többjátékos címekre.

Hirdetés

Arról, hogy tényleg annyira fontos-e pár nappal hamarabb kezdeni, hosszasan lehetne vitatkozni, de mint azt két friss példa is mutatja, nem feltétlenül jár előnnyel, ha a türelmetlen vásárló kiperkálja a szükséges összeget. Nemrég a Star Wars: Outlaws PS5-ös verzióját választó játékosok egy része megszívta egy elbaltázott frissítés miatt, a Ubisoft által felajánlott kompenzáció pedig enyhén szólva nevetséges volt.

Alighogy elcsitultak az előző balhé hullámai, máris sor került egy újabb malőrre, igaz, ezúttal nem a Ubisoft hírnevén esett folt, hanem a Naconén. Az ugyancsak francia illetőségű kiadó szeptember 12-én dobja piacra többszöri halasztás után a KT Racing autós játékát, a Test Drive Unlimited Solar Crownt, ám akad egy csomag, nevezetesen a Steamen 79,99 euróért kínált Gold Edition (a sztenderd változat csak 49,99 euró), amely az extra tartalmakon felül elsőbbségi hozzáférést is ad a játékhoz.

Ez az opció már szeptember 5-e óta él, ám egyelőre nem tudja minden vásárló kiélvezni, köszönhetően az első pillanattól tapasztalható szerverproblémáknak. A fejlesztőcsapat azóta jelezte, hogy nyolc órával a rajt után 45(!)-ről 96 százalékra emelték a sikeres bejelentkezések arányát, továbbá adott pár tippet, hogy mi a teendő, amikor belefutunk a játék közben gyakorta jelentkező hibák (nem akar elindulni a futam, hibaüzenet ugrik fel a verseny végén stb.) valamelyikébe. Az utóbbiakra az a patch szolgálhat tartós megoldással, amelyik már gőzerővel készül.

És ha már az ígéreteknél tartunk, akkor muszáj szót ejteni a kompenzációról is, amit egyelőre nem részleteztek, csupán annyit árultak el róla, hogy a játékon belül kártalanítják majd a Gold Edition vásárlóit. Csak aztán nehogy elkövessék ugyanazt a hibát, ami a Ubisoft.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)