Hirdetés

Iszonyatos bukás néz ki a Sony új játékának PC-n

|

Megdöbbentő, hogy milyen kevesen rakták kívánságlistára a szolgáltatásalapú Concordot.

Hirdetés

Egyre kevésbé tűnik valószínűnek, hogy a Concord képes lesz megismételni a Helldivers 2 sikerét, pedig a Sony nemrégiben két alkalommal is lehetőséget adott arra, hogy az érdeklődők belekóstoljanak a Firewalk Studios FPS-e által kínált örömökbe. Első körben a legelhivatottabb játékosok, az előrendelők próbálgathatták a karaktereket, a játékmódokat és az arénákat, csak ezután tárultak szélesre a kapuk a nagyközönség előtt is.

Kollégánk ugyan élvezte a bétát, azt nem mondhatjuk, hogy tömegek özönlötték volna el a szervereket, mi több, egészen lehangoló látni, hogy milyen keveseket vonzott az ingyenes próbalehetőség, 2363 főnél többen sosem kergették egyszerre egymást az 5v5-ös összecsapásokban.  Mindez nem jósol túl fényes jövőt a játék számára, legalábbis PC-n, a Concord helyzetét pedig súlyosbítja, ha vetünk egy pillantást a Steam kívánságlistájára.

Hirdetés

E sorok írásakor a battle pass monetizációs modellt teljes mértékben hanyagoló arénashooter a 789. helyen tanyázik, és a SteamDB szerint mindössze 4129-en fejezték ki oly módon vásárlási szándékukat, hogy kívánságlistára tették. Ezek persze nem konvertálódnak majd mind törvényszerűen tényleges eladássá, ahogy az sem kizárható, hogy lényegesen többen vannak, akik meg akarják venni a játékot, de összességében azt a benyomást erősítik, hogy rosszul áll a Concord szénája.

Különösen kedvezőtlen képet fest a Sony újdonságáról, ha összevetjük pár szintén idén érkező játékkal.

  • S.T.A.L.K.E.R. 2: Shadow of Chornoby - 4. hely (217 854 fő)
  • Warhammer 40,000: Space Marine 2 - 7. hely (107 112 fő)
  • Silent Hill 2 - 21. hely (56 928 fő)
  • Dragon Age: The Veilguard - 55. hely (42 524 fő)
  • Indiana Jones and the Great Circle - 83. hely (21 645 fő)

Mindazonáltal korai lenne máris temetni a Concordot, hiszen a PlayStation 5 számait még hozzávetőlegesen sem ismerjük. Elképzelhető, hogy a Sony jelenlegi generációs konzolja válik majd a játék valódi otthonává azután, hogy augusztus 23-án elrajtol.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)