Hirdetés

Idén végre megjelenhet a kalózos játék, amit 20 éve jelentettek be

|

A Captain Bloodnak eredetileg 2005-ben kellett volna megjelennie. Kicsit késik.

Hirdetés

2004-ben az 1C Company lelkesen jelentette be, hogy stúdiója, az 1C SeaWolf egy hack & slash akciójátékot készít Captain Blood címmel Rafael Sabatini kalandregényei alapján, amely a 17. századi Spanyolországba repített volna el minket egy kalózos kaland erejéig, amelyben a célunk az lett volna a címszereplőt terelgetve, hogy megmentsük egy magisztrátus lányát a gazemberektől. 

A vállalat úgy tervezte, hogy 2005-ben már játszhatjuk is a végeredményt, aztán ebből nem lett semmi. Az évek során számos alkalommal felbukkant és eltűnt a projekt, 2008-ban egyes újságírók ki is próbálhatták, mégsem ért révbe. Utoljára 2010-ben hallhattunk róla, azóta viszont síri csend honolt körülötte, és elfelejtettük, hogy valaha is létezett. Legalábbis mostanáig. 

Hirdetés

Most kiderült, hogy a SNEG kiadásában, a Seawolf Studio és a General Arcade fejlesztésében feltámad a Captain Blood, amely állítólag még idén meg fog jelenni. A játék steames adatlapján fel van tüntetve, hogy szó sincs névrokonságról, valóban arról a projektről van szó, amit a 2000-es években harangoztak be és több változtatáson is átment, mielőtt felszívódott volna. 

A készítők örömmel jelentik be, hogy visszahozzák a Captain Bloodot: ötvözik az eredeti koncepciót egy sor modern fejlesztéssel. Az alábbi - a 2010-es kedvcsinálóra erősen hasonlító - trailer megmutatja, hogy mire számíthatunk a két évtizede bejelentett alkotástól, amelynek erőssége nem a képregényesre átalakított grafikája lesz, de a nosztalgiafaktorra ez még rá is dobhat. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Íme a kedvcsináló:

A fejlesztők azt ígérik, hogy a játékban egy félelmetes kalóz bőrébe bújhatunk, aki a gazdagságot és a dicsőséget hajkurássza. Vad kalandokban vehetünk részt vele pisztoly- és kardpárbajokkal, intenzív csatákkal a hajókon (tüzelhetünk ágyukkal és lekaszabolhatjuk a hajót elfoglalni akaró ellenfeleket), és mindezt kombókkal, kivégzésekkel, alattomos kalóztrükkökkel, valamint egy félelmetes fegyverarzenál segítségével (balták, pisztolyok, muskéták, dobókések, bombákkal). 

Ha nem tűnik el újra a játék, akkor a Captain Blood valamikor idén ősszel fog megérkezni PC-re (Steam), PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)