Hirdetés

Hivatalosan is véget ért a Cyberpunk 2077 fejlesztése

|

Kiderült továbbá, hogy mely projektek állnak a prioritási lista élén a CD Projekt RED-nél.

Hirdetés

Hosszú és rögös utat járt be a megjelenésekor tragikus állapotban lévő Cyberpunk 2077, amiből bár jóval később, de mégis csak sikerült kerek egész játékot faragniuk a CD Projekt RED fejlesztőinek. A tavaly szeptemberben kiadott Phantom Liberty DLC után sejteni lehetett, hogy végéhez közeleg a történet, így nem ért minket hatalmas meglepetésként amikor nem sokkal később arról hallottunk, hogy a lengyel stúdió lassan-lassan minden erőforrást az új projektjeire csoportosít át.

A CD Projekt RED legfrissebb negyedéves pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy február végén már csak tizenhét fejlesztő foglalatoskodott a Cyberpunk 2077-tel, ami április végére nullára redukálódott. Ez azt jelenti, hogy a stúdió hivatalosan is végzett a fejlesztéssel, tehát minden alkalmazottat más projektre állított rá.

Hirdetés

A beszámolóból kiderült, hogy a prioritási lista élén a Polaris kódnév alatt futó The Witcher 4 áll nem túl meglepő módon, amelyen per pillanat 407 fő dolgozik. További érdekesség, hogy immáron 56 fő az Orion munkacímen futó Cyberpunk 2077 folytatást bütyköli - vélhetően nagy erőkkel zajlik a projekt előkészítése.

Egyes elemzők szerint kizárt, hogy a The Witcher 4 2027 előtt megjelenjen, ami azt jelenti, hogy a Cyberpunk 2077 folytatása még piszok messze jár, de nyilvánvalóan nem is sürgeti semmi a stúdiót. Mindezek mellett Hadar kódnév alatt készülget a sütőben egy teljesen új IP, illetve Sirius munkacímen egy The Witcher spin-off is alakulgat, szóval az biztos, hogy nem unatkoznak a lengyelek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)