Hirdetés

Hivatalos: nem létezik többé a 343 Industries, nevet és motort is váltott a Halo stúdiója

|

Több játék is készül jelenleg, amelyek a saját fejlesztésű Slipspace motor helyett már az Epic Games-féle Unreal Engine-re épülnek.

Hirdetés

Aki azt hitte, hogy a Halo Infinite régóta várt újításánál izgalmasabb hír még jó darabig nem érkezik a franchise háza tájáról, azt alaposan meglephette a 343 Industries bejelentése a vasárnapi Halo World Championshipsen. Itt derült ki ugyanis, hogy 17 évvel a megalapítása után nevet vált a stúdió, az újat még könnyebb lesz megjegyezni, és azoknak is rögvest világossá válik, hogy miben utazik a csapat, akik életükben nem hallottak még 343 Guilty Sparkról.

Az újonnan átnevezett Halo Studios berkein belül pillanatnyilag több új Halo játék is készül, ám ezeknek már nem a házon belül fejlesztett motor fogja az alapját képezni. Ennek ugyanis az az oka, hogy a Slipspace Engine egyes elemei majdnem 25 évesek Chris Matthews art director szerint, s bár folyamatosan fejlesztgette a 343 Industries, számos területen jelentős hátrányban volt az Unreal Engine-hez képest, amelyre lecserélték.

Hirdetés

Mindez azt is jelenti valószínűleg, hogy ennek a konzolgenerációnak a hátralévő részére búcsút inthetünk a Master Chiefnek, ugyanis évekbe telik, amíg beérnek az új projektek, ugyanakkor a kutatási célból létrehozott Foundry projekt világosan mutatja, hogy mekkora látványbeli ugrásra számíthatunk a jövőben érkező Halo-játékoktól.

A döntés, hogy megválnak a Slipspace motortól, azzal az előnnyel is jár, hogy sokkal könnyebben találnak majd új fejlesztőket a Halo Studios létszámának felduzzasztása érdekében. Nem véletlenül cserélte le saját fejlesztésű motorját a múltban a CD Projekt RED (The Witcher, Cyberpunk 2077) és a Crystal Dynamics (Tomb Raider) is.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)