Hirdetés

Hivatalos: még idén megjelenik PlayStation 5-re a Horizon Zero Dawn Remastered, és a PC-seket sem hagyja ki a Sony

|

Hét évvel az eredeti kiadás után már jön is a Guerrilla Games akció-szerepjátékának felújított változata.

Hirdetés

Bár a legutóbbi State of Playen a Sony bizonyította, hogy nem kizárólag remasterekkel akarja eladni a PlayStation 5 Prót (jövőre érkezik például a Ghost of Tsushima utódjául szánt Ghost of Yotei), tagadhatatlanul elszalad vele egy kicsit a ló az utóbbi időben, ami a kisebb-nagyobb ráncfelvarrásnak alávetett játékokat illeti. Hogy tényleg szükség van-e már most a 2017-es Horizon Zero Dawn újrakeverésére, azt majd a vásárlók eldöntik.

A Horizon Zero Dawn Remastered kedvéért a fejlesztők újra felvettek 10 órányi dialógust, és most már kihasználhatják a PS5 Tempest 3D Audio Tech2, illetve az Atmos technológiák előnyeit. Ezzel párhuzamosan részletgazdagabbá varázsolták a karaktermodelleket, javítottak a mozgásanimáción, a bevilágításon és a textúrákon is. Mindennek eredményeként a 4K-ban pompázó játék látványvilága eléri a 2022-es folytatás, a Horizon Forbidden West szintjét.

Hirdetés

A további, említésre méltó fejlesztések közé sorolható a települések közötti villámgyors utazás, a DualSense kontroller haptikus visszajelzéseinek és adaptív ravaszainak teljes körű kihasználása. Az utóbbiak révén például már nem csak vizuálisan jelzi a játék, ha interakcióba léphetünk valamivel, hanem hanggal és rezgéssel is.

Természetesen kiemelt figyelmet élvez a PlayStation 5 Pro támogatása, elképesztő részletgazdagságot és magas képkockaszámot ígér a Sony.

A PC-s verzió a PlayStation overlayen keresztül trófea-támogatásban részesül, kompatibilis lesz az ultra-széles kijelzőkkel, és olyan, teljesítményjavító technológiák előnyeit élvezheti, mint az Nvidia DLSS 3 vagy az AMD FSR 3.1.

Nem kell izgulni a régi mentések miatt sem, a remaster is kezeli őket, így akár onnan is folytathatjuk a kalandot, ahol legutóbb abbahagytuk, nem muszáj feltétlenül új játékot kezdenünk.

A premiert október 31-ére lőtte be a Sony, de az előrendelés már 3-án elindul PC-n és PlayStation 5-ön is, de fontos tudni, hogy aki digitálisan birtokolja az eredeti kiadást, az 3000 forint fejében frissíthet az újra. Ez a steames és Epic Games Store-os változatokra is igaz, sőt azokra is kiterjesztette a Sony az ajánlatot, akik a koronavírus-járvány alatt ingyen húzták be a játékot a Play At Home kezdeményezés keretében.

Nyugi, akkor sincs baj, ha dobozos Horizon Zero Dawnt vettél PS4-re, mivel elég a lemezt beraknod a PlayStation 5-be, hogy kedvezményesen frissíthess, és persze akkor is szükség lesz a korongra, amikor játszani akarsz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)