Hirdetés

Hiánypótló funkciókat hoz a Baldur's Gate 3 következő nagy frissítése

|

És a Larian Studios szerint ez még mindig nem az utolsó update lesz.

Hirdetés

A Larian Studios eddig sem csinált titkot belőle, hogy a szeptemberre betervezett nagy patch végre elhozza a Baldur's Gate 3 beígért modtámogatását, amelyet egy egész nyáron át tartó tesztelés előz meg, de a stúdió most részletezte is, hogy mire számíthatunk ettől a funkciótól, amiképpen abba is betekintést engedett, hogy mi mindent hoz még magával az őszi frissítés. 

A Larian ígérete szerint szeptembertől számos új játékmóddal virágoztathatjuk fel a gazdag alapjátékot, és bárki kipróbálhatja majd, hogyan készíthet sajátot. A csapat most a BG3 modszerzőivel dolgozik együtt a zárt alpha során, akik szorgalmasan tesztelik az eszközkészletet, amelynek köszönhetően felszereléseket, kozmetikai cuccokat, osztályokat és alosztályokat, fajokat, kockaskineket, a felhasználói felületet és a játékmenetet használhatjuk fel meglévő tartalmak átalakításához vagy újak létrehozásához, létre is hozták a modding GYIK-ot a további infókért. 

Hirdetés

A modtámogatás mellett az update keretében érkezik a dinamikus osztott képernyős mód is, amellyel a kooperatív módon játszó pajtások nem lesznek a képernyő egyik oldalára korlátozva, mivel csak akkor oszlik kettő majd a nézet, ha messzebb vannak egymástól, közeledve összeolvad. 

Újabb lényeket ruháznak fel legendás akciókkal (például Malus Thormot, Dror Ragzlint és néhány githyankit), további filmszerű átvezetőket készítettek (amelyek a gonosz végigjátszás számára még grandiózusabb finálét biztosítanak), számos hibajavítást kapnak a Dark Urge játékosok (és egy bizonyos bárd is csatlakozhat majd a csapathoz, ha van üres hely), és apró csiszolásokat végeztek minden egyes karakter párbeszédein, küldetésein, animációin, reakcióin, románcain. Shadowheart esetében például érzékibbé tettek néhány csókjelenetet, Karlach reagálni fog egy bizonyos karakter halálára, a társak több együttérzést mutatnak Astarion felé egyes jeleneteknél és így tovább. 

Július 22-én rajtol el a Patch 7 zárt bétája, amire már a játék steames adatlapján lehet jelentkezni, de az új patch még nem a Baldur's Gate 3 támogatásának végét jelenti. A Larian szerint még mindig van néhány dolog a tarsolyukban, amit hozzá szeretnének adni a játékhoz a közösség kedvérét, mint amilyen a crossplay támogatás és a fotómód, és rengeteg egyeben is dolgoznak a játékmenet finomításaitól kezdve a hibajavításokon át a teljesítményoptimalizálásáig. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)