Hirdetés

Ha nem törlik a The Witcher 3: Wild Hunt ezen jelenetét, most jobban utálnánk Yennefert

|

Modderek bukkantak rá a CD Projekt RED által elvetett befejezésre.

Hirdetés

Május végén megjelent a hivatalos REDkit modkészítő, valamint ezzel együtt befutott egy olyan patch is, ami DLC-méretű modokat tesz lehetővé a The Witcher 3: Wild Hunthoz, ez pedig páratlan szabadságot kínált az alkotóknak ahhoz, hogy új küldetéseket, karaktereket, helyszíneket és egyéb tartalmakat hozzanak létre. Azóta születtek is olyan rajongói alkotások, mint a Trophy Necromancy, ami horrorjátékot farag Ríviai Geralt kalandjából, viszont a modkészlet nem csak erre volt jó. 

Bár az adatbányászok a The Witcher 3 2015-ös megjelenése óta alaposan átvizsgálták már a fájlokat, hogy felfedezzék a CD Projekt RED minden titkát, most a REDkitnek köszönhetően egy modder, Glassfish és egy YouTuber, xLetalis fedezett fel és állított helyre egy törölt jelenetet.

Spoilerek következnek a játék befejezéséből, csak akkor olvass tovább, ha végigjátszottad!

Hirdetés

A végleges játékban, miután Geralttal legyőzzük Eredint, kiderül, hogy az áruló Avallac'h elvitte Cirit az undviki toronyba, azonban bármilyen befejezést is válasszunk, nem részletezik, hogy mi lett a Lodge of Sorceresses sorsa, amelyhez többek között Yennefer és Triss is tartozik. Pedig eredetileg ide, Eredin legyőzése és a torony közé is szánt valamit a CD Projekt RED. 

A kivágott jelenetben Geralt az undviki csata után néhány napra kidőlt volna, és egy nilfgaardi orvosi sátorban ébredt volna fel, ahol a császár orvosai vitatkoznak arról, hogy mik az esélyei. Miután újra kapcsolatba kerülnek Yenneferrel, rájönnek, hogy Ciri eltűnt és Avallac'h-t gyanúsítják árulással. Ez a rész további 15-20 percnyi párbeszédet és felfedezést tartalmazott volna, Geralt szóba elegyedhetett volna Yenneferrel, Triss-sel és a nilfgaardi katonák több csoportjával is, sőt még annak is szemtanúja lett volna, ahogy valaki eljön a csatában elesett Crach holtestéért (hogy ki jelenik meg, az attól függött volna, hogy ki lett a segítségünkkel Skellige uralkodója).

A nagy fordulat akkor következett volna be, amikor Yennefert elkísértük a többi boszorkányhoz, hogy megtudjuk, hol van Ciri, és bár ez a rész hiányos, így is kiderül belőle, hogy a varázslónő elárulta volna a társait: a nilfgaardiak kezére juttatta volna Philippát, Fringillát és Margaritát, akikre kivégzés várt - Triss is csak úgy tud megmenekülni, hogy kap egy ereklyét Yennefertől. Akárcsak a Crach holttesténél játszódó jelenetnél, itt is attól függően alakultak volna az események, hogy korábban milyen döntéseket hoztunk meg Geralttal, milyen kapcsolatban álltunk egyesekkel, és hogy miképpen reagálunk Yennefer tetteire, amit Ciri érdekében követett el.

Bár ez a szegmens megmagyarázta volna, hogy mi lett a Lodge sorsa, hozzátett volna Yennefer karakteréhez, és még egyszer megmutatta volna, hogy mennyit számítanak a választásaink, azonban nem véletlenül törölte végül a stúdió, hiszen megtörte volna a játék ritmusát, és Yennefer megítélésének is árthatott volna, ráadásul talán feleslegesen csavarta volna tovább az eseményeket, amikor már amúgy is a végjátékban jártunk. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)