Hirdetés

Feltörték a Nintendo partnerét, kiszivárgott a Switch 2 kódneve és több Pokémon játék terve

|

Hackertámadás áldozata lett a Pokémon feldolgozásokra szakosodott Game Freak stúdió.

Hirdetés

Az elmúlt évek sikeresen végrehajtott hackertámadásai - köztük a Guerrilla Games feltörésével - megmutatták, hogy a kiberbűnözők számára könnyű célpontok a videojáték-ipar szereplői, akik a jelek szerint még mindig félvállról veszik a biztonság kérdését, semmit sem tanulva a megkárosított kiadók és fejlesztők példájából. A legújabb incidens főszereplője nem más, mint az 1989-ben alapított Game Freak stúdió, mely az elmúlt 35 évben túlnyomórészt a Pokémon licencre támaszkodó játékokkal szolgálta ki a Nintendo aktuális konzoljait.

A srácok legutóbb 2022-ben jelentkeztek Pokémon játékokkal, méghozzá rögvest kettővel, és az eddig sem volt titok, hogy a Pokémon Legends: Arceus és a Pokémon Scarlet and Violet duóját jövőre követi a Pokémon Legends: Z-A, ám a stúdió meghackelését követően kiderült, hogy számos további projekte formálódik még a stúdió berkein belül a Nintendo és a The Pokémon Company megbízásából.

Hirdetés

Ami a Pokemon Legends: Z-A-t illeti, a fejlesztők által csak Ikkaku kódnéven emlegetett alkotás a szivárgások alapján már teljesen játszható állapotban van. Ennek hivatalosan a Switch a célplatformja, de szinte biztos, hogy a hordozható konzol utódjára ki kiadja a Nintendo.

És ha már szóba került a Switch 2, akkor ezen a ponton érdemes megjegyezni egy újabb kódnevet, így hivatkoznak rá ugyanis a konzolgyártónál. Az Ounce magyarul unciát jelent, ami egy angolszász országokban használatos mértékegység. Hogy ez visszaköszön-e a konzol végleges nevében, az várhatóan csak jövőre derül majd ki.

Mindenesetre a 10. generációs hardveren is számíthatnak majd további Pokémon tartalmakra a rajongók, legalábbis erre jutottak az kiszivárgott fájlokban turkáló adatbányászok. Az egyik felfedezésük egy Gaia kódnéven futó projket, amelynek K és N változata is készül. Emellett az ILCA-val együttműködésben lerakták már a fejlesztők az alapjait egy Synapse kódnevű multiplayer játéknak is. Az utóbbi játékmenete, ha minden igaz, a Splatoonnal állítható párhuzamba, és az is érdekesen hangzik, hogy állítólag korábbi címekből importálhatják majd a játékosok a pokémonjaikat.

De nem csak a tervek idő előtti leleplezése miatt aggódhat a Game Freak, a Nintendo és a Pokémon Company, amelyek egyike sem kommentálta még a hackertámadást, ugyanis az állítólag 1 TB-nyi adathoz hozzájutott elkövetők kiszivárogtatták a DS-re készült Pokémon HeartGold and SoulSilver, valamint a Pokémon Black and White 2 forráskódjait is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)