Hirdetés

Felháborodtak a játékosok, miután elárasztották a reklámok a PlayStation 5-ot, a Sonynak magyarázkodnia kellett

|

Még a sokat látott újságírók is meglepődtek azon, hogy a Sony milyen kendőzetlen eszközökkel tolta bele a reklámokat az emberek arcába.

Hirdetés

Az sajnos már nem lep meg senkit, amikor a játékfejlesztők reklámokat tesznek a termékeikbe, mivel ezzel megtanultunk együtt élni. A Sony azonban most egy merész új eszközzel állt elő. Amikor kijelöljük azt a PS5 játékot, amit éppen pörgetni szeretnénk, akkor a szokásos, egész képernyőt betöltő gyönyörű "dobozkép" helyén most reklámokat találunk. A rendszer látszólag a játékkal kapcsolatos anyagokat húzza be, így például a legutóbbi Spider-Man játék felütésekor egy kerekasztal beszélgetés videóját tolja arcunkba a konzol.

A fenti galériában láttok még pár példát, de a legviccesebb, hogy egyes reklámok rettenetesen le vannak maradva a jelenlegi eseményektől. A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga esetében például egy tavaly májusi, Star Wars-napi promóciót dob fel a konzol.

Hirdetés

Persze vannak itt még játékipari műsorok reklámjai, DLC csomagok hirdetései, és mikrotranzakciós ajánlatok is. Minden, amit gyűlölnél látni, mielőtt beleugrasz a kedvenc kalandodba. A közösség pedig pontosan úgy fogadta ezt, ahogy gondoljátok: mindenki kiborult, hogy a konzolján (amihez valószínűleg valamilyen előfizetést is vásárolt) reklámokat kell nézegetnie.

Nem kellett sokat várni arra, hogy a Sony figyelmét is felkeltse a népharag, a konzolgyártó rövid közleményben jelezte, hogy amivel a PlayStation 5-tulajdonosok szembesültek, nem más, mint az Official News funkció meghibásodásának eredménye. Nem eszközöltek semmilyen változtatást abban, hogy a játékokkal kapcsolatos hírek megjelennek PS5-ön.

Mindenesetre a problémát elhárították, de azt nem tudni, hogy volt-e összefüggés az iménti malőr és a PlayStation Network globális leállása között.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)