Hirdetés

Ez lehet a következő nagy Xbox-játék, ami PlayStation 5-re is megjelenik

|

A Sony konzolját választó játékosoknak valószínűleg egy picivel tovább kell majd rá várniuk.

Hirdetés

Project Latitude: ezen a kódnéven fut a Microsoft berkein belül az a kezdeményezés, melynek keretein belül gondosan kiválogatott játékok előbb vagy utóbb elveszítik exkluzivitásukat, és a redmondiak fő platformjai (Xbox és PC) mellett a riválisok konzoljaira is ellátogatnak. Sajtóhírek szerint a Project Latitude a redmondiak két legnagyobb befolyású vezetőjének, Satya Nadella ügyvezetőnek és Amy Hood pénzügyi igazgatónak a nyomására született meg. Mi több, Nadella úgy fogalmazott, hogy nem létezik vörös vonal, azaz nincs olyan franchise, amelyet illetően biztosak lehetünk benne, hogy soha, de soha nem látogathat el PlayStation vagy Nintendo konzolra.

Ennek az új irányvonalnak a nyitányát már láthattuk, idén tavasszal a Grounded, a Hi-Fi Rush, a Pentiment és a Sea of Thieves is ismeretlen vizekre evezett, az utóbbi esetében pedig várakozáson felüli sikernek bizonyult ez a kísérlet.

Hirdetés

És még nincs vége a közeledési folyamatnak, ugyanis a júniusi Xbox Games Showcase alatt kiderült, hogy a Doom: The Dark Ages PlayStation 5-re is megjelenik, most pedig egy újabb nagyszabású Microsoft-exkluzív kapcsán keltek szárnyra bennfentesek és szivárogtatók által terjesztett pletykák. Állítólag még a héten, vagyis a gamescomon lerántják a leplet a következő, PS-re is ellátogató játékról. A régebbiek közül két lehetséges jelöltről hallani: a Microsoft Flight Simulatorról, valamint a Forza Horizon 5-ről.

De könnyen lehet, hogy az iméntieknél lényegesen frissebb alkotás mellett tették le a garast Redmondban, ugyanis a Project Latitude-ot megszellőztető egyik szivárogtató, Nate The Hate szerint az Indiana Jones and The Great Circle ideiglenes exkluzívként jelenik meg PC-re, illetve Xbox Series X és Series S konzolokra decemberben, hogy aztán valamikor 2025 első felében a PlayStation 5 közönsége is rátehesse a kezét.

Ha minden igaz, már ma este kiderülhet, hogy Nate értesülései helyesek-e. Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy az Indiana Jones and The Great Circle esetleges multiplatformitásában akár a Lucasfilm/Disney elvárása is közrejátszhat. Nem ez lenne az első alkalom, hogy egy franchise jogtulajdonosa úgy változtatja meg a licencszerződés feltételeit, hogy kötelezi a partnerét arra, hogy a konkurencia platformján is tegye közzé alkotását a nagyobb elérés érdekében. Ennek eklatáns példája a Sony istállójából érkező MLB The Show, amely néhány éve már az Xbox és azon keresztül a Game Pass visszatérő vendége.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)