Hirdetés

Electronic Arts - Milliárdos veszteség

|

Az Electronic Arts közzétette a 2009-es üzleti esztendő eredményét, ami a növekvő forgalom mellett növekvő veszteségről árulkodik.

Hirdetés

Nem sokkal ezelőtt hozta nyilvánosságra az Electronic Arts, hogy miként és szereplet a 2009-es üzleti évben (2008. április 1. és 2009. március 31. között). A korábbi tendencia folytatódott, az egykoron világelső kiadóóriás vastagon veszteséges.



Egyes - ellenőrizhetetlen forrásból származó - pletykák szerint az Apple akár meg is vásárolhatná a szebb napokat is látott kiadót. Pedig több játéka is jól szerepelt az elmúlt hónapok során. A FIFA 09, a Need for Speed: Undercover és a Madden NFL 09 is átlépte az ötmilliós határt, kétmillió felett jár az értékesített Spore kópiák száma is. Összesen pedig 31 olyan címet adtak ki, amelyik sikerrel lépte át az egymilliós lélektani határt. Tavaly "csupán" 27 ilyen játékkal büszkélkedhettek.



Eladások tekintetében nem is lehet oka panaszra a cégvezetésnek, hiszen 15 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint az előző pénzügyi évben, ugyanakkor a 4,212 milliárd dollár sem bizonyult elegendőnek, hiszen 1,088 milliárdos veszteséget sikerült a végelszámolásnál összehozni.
Nyilván ez is, továbbá az általános hangulat játszhatott közre John Riccitiello kijelentésében, aki az aktuális konzolgeneráció élettartamának meghosszabbítását várja. Míg tart a recesszió, addig véleménye szerint értelmetlen lenne egy új technológia fejlesztését és piacra dobását siettetni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)