Hirdetés

Egy petíció aláírásával most megakadályozhatjuk, hogy a kiadók elérhetetlenné tegyék a játékaikat

|

1 millió aláírásra van szükség ahhoz, hogy törvény születhessen belőle.

Hirdetés

A The Crew szervereinek lelövése kapcsán látott napvilágot a Stop Killing Games nevű kezdeményezés, amely azzal a céllal indult útnak, hogy megóvja a régebbi játékokat. Az Európai Bizottság által nyilvántartásba vett előterjesztés azt szeretné elérni, hogy a kiadók és a fejlesztők kötelesek legyenek az alkotásaikat életben tartani, a szerverek lekapcsolása után is játszhatóvá tenni.

Minden jel arra utal, hogy az Európai Bizottság is komolyan kezelte a javaslatot, így fennáll a lehetősége annak, hogy a jövőben törvény alakuljon belőle, amennyiben 1 millió állampolgár aláírja az ügyhöz kapcsolódó petíciót.

Hirdetés

Az ennek kapcsán hozott törvény kötelezné "az Európában videojátékokat (vagy a videojátékokhoz kapcsolódóan értékesített funkciókat és eszközöket) forgalmazó és licencelő kiadókat" arra, hogy "játszható, működőképes állapotban" hagyják alkotásaikat - még akkor is, ha a szervereket netalántán leállítják vagy a stúdiót bezárják.

"Egyre több kiadó forgalmaz olyan videojátékokat, amelyek az interneten keresztül kapcsolódnak a kiadók szervereihez. Bár ez önmagában még nem jelent problémát, amikor az ilyen típusú játékok támogatása megszűnik, a kiadók sok esetben egyszerűen megszakítják az adott cím működéséhez szükséges kapcsolatot, ezzel megsemmisítik a játék összes működő példányát, és kiterjedt intézkedéseket vezetnek be annak megakadályozására, hogy a vásárló bármilyen módon elérhesse ezt."

- olvasható a petícióban.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Bár a kezdeményezés kétségkívül fontos, érdemes szem előtt tartani, hogy az 1 millió aláírás még nem jelent garanciát az automatikus győzelemre. Amennyiben elegendő ember áll be az előterjesztés mögé (jelen cikk írásának pillanatában 132 ezer ember írta alá a petíciót), akkor a javaslat az Európai Unióhoz kerül, ahol tényleges döntés születik arról, hogy törvénybe foglalják-e az abban leírtakat.

Az aláírásgyűjtés 2025. július 31-ig zajlik - a kezdeményezés mögé ezen az oldalon keresztül lehet beállni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)