Hirdetés

Egy kutatás szerint közel 7 ezer milliárd forint értékben vehettek a Steam-felhasználók olyan játékokat, amikhez aztán hozzá se nyúltak

|

Csak azért megvenni valamit, mert épp akciós, még véletlenül sem egyenlő a tudatos vásárlással.

Hirdetés

Alig két nap választ el minket attól, hogy elinduljon a Steam nyári vására, de már előtte csinos summával gazdagíthatja a Valve-et, aki akciós Steam Decket szeretne, azaz minden feltétel adott hozzá, hogy játékosok tömegei csábuljanak el, és engedve az őket irányító impulzusoknak, még nagyobbra hizlalják steames játékkollekciójukat. Azt a kollekciót, aminek az átruházása akadályokba ütközik, ha bekövetkezik az elkerülhetetlen, és amelyben a PCGamesN és a SteamIDFinder közös kutatása alapján rengeteg érintetlen alkotás lapul.

Az ingyen behúzott játék értelemszerűn nem számít, de ha végignézzük a könyvtárunkat - legyen bár az PC-s vagy konzolos, digitális vagy dobozos -, jó eséllyel találunk olyan címeket, amiket egyszer sem indítottunk el a megvásárlásuk óta. Jelentem, nálam Xboxon, PlayStationön és PC-n is akadnak ilyenek.

Hirdetés

Mindenesetre PCGamesN úgy kalkulál a SteamIDFinder adatbázisa alapján, hogy a világon regisztrált Steam-fiókok nagyjából tizede, azaz körülbelül 73 millió nyilvános. Ezeken pedig összesen 1,9 milliárd dollár (kb. 699 milliárd forint) értékű olyan alkotás található, amivel sosem játszottak. A következő lépésben simán megszorozták tízzel az iménti eredményt, ami kiadja a címben is szerepló, több mint közel 7 ezer milliárd (vagy 7 billió, ha így jobban tetszik) forintnyi összeget.

Azt azért fontos megjegyezni, hogy az iménti számok becslésen alapszanak, még az sem kizárható, hogy a kutatás már a nagyságrendet illetően is téved, de abban aligha, hogy tényleg sok játékot (és persze mást is) veszünk feleslegesen, mert az észérveket azonnal háttérbe szorítja egy -90 százalékos ajánlat. A hecc kedvéért érdemes lehet beírni a SteamID-nkat a PCGamesN oldalán található widget szövegmezejébe (link fent), hogy aztán elámuljunk azon, mekkora értéket képvisel az érintetlen játékaink kupaca.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)