Hirdetés

Egyéves a Baldur's Gate 3, így végre kiderült, hogy hányan smaciztak a macival

|

A Larian Studios egy évig gyűjtögette az infókat a kalandozókról, és a számokat most mind elénk rakta. A kínosakat is.

Hirdetés

Hosszúra nyúlt korai hozzáféréses periódust követően 2023. augusztus 3-án elrajtolt PC-n a Baldur's Gate 3 teljes verziója. Azon a napon még a magunkfajta D&D-rajongók sem sejthették, hogy mekkora sikere is lesz a Larian Studios játékának: most, egy évvel a megjelenés után is rengetegen pörgetik a Sword Coast talán legfontosabb kalandját.

Még a cikk írásának pillanatában is (csak a Steamen) 43 000 felfedező járja a Chionthar-folyó partvonalát és Baldur's Gate utcáit. A Larian számtalan díjat és elismerést rakhatott zsebre a felmérhetetlen profit mellett, amit az utolsó fillérig ki is kiérdemeltek a fejlesztők.

Hirdetés

Az elmúlt 12 hónapban rengeteg mindenbe belekóstolhattak a játékosok a Baldur's Gate 3-ban, és a Larian most kiteregette mindenki szennyesét. A srácok mutatós infografikákban szedték össze, hogy ki mit csinált a végigjátszásai során. Példának okáért 2 millióan szabadították fel Ust, 658 ezren bújtak ágyba a medvévé változó druidával, és 141 660-an próbálták meg megsimogatni az Act 2 kopasz macskáját. Érdekes egyébként, hogy pont annyian fejezték be sikerrel a Honour Mode mentésüket, mint ahányan bepróbálkoztak Őnagyságánál. Nem állítjuk, hogy a kettő összefügg, de azt sem, hogy nem.

Kis apróság: a lenti galéria grafikonjain van pár spoiler, így ha még nem fejeztétek be a játékot, akkor nem biztos, hogy átlapoznánk őket a helyetekben.

A Baldur's Gate 3 első szülinapjához közeledve a Larian elindított egy új YouTube csatornát Channel From Hell néven, amit a csapat új közösségi menedzsere, Aoife vezet. A stúdió új videókon keresztül akarja megköszönni a rajongók támogatását, és itt engednek majd betekintést a régi és új játékaik titkaiba is.

Ami minket érint, mi hamarosan egy újabb kampányba fogunk belevágni, amint megérkezik a következő frissítés. És ti?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)