Hirdetés

Cyberpunk térkapu nyílt a Nyugati téren

|

Az MVM Future Talks online talk show kapcsán felállítottak egy "kiberkaput", amin keresztül betekinthetünk a tér cyberpunk jövőjébe.

Hirdetés

Az MVM Future Talks 2024-es rendezvénye egy látványos "kiberkapu installációval" hívja fel épp a figyelmet a technológiai fejlődés és a mesterséges intelligencia által felvetett kérdésekre, amelyet a budapesti Nyugati téren lehet megtekinteni. Az installáció a megszokott városkép helyett egy futurisztikus, cyberpunk stílusú világot tár a járókelők elé, ahol neonfények, mechanikus kiegészítőkkel felpimpelt emberek és hologramos reklámok jelennek meg. Ez a látványos művészeti alkotás lebegő villamosokkal és hatalmas felhőkarcolókkal ábrázolja Budapestet, bemutatva, hogyan is nézhetne ki a jövő technológiával átitatott világa.

Az installáció része az MVM Future Talks rendezvénysorozatnak, amely idén már ötödik éve foglalkozik a jövő legfontosabb kérdéseivel. A rendezvény központi témája idén az emberi élet meghosszabbításának lehetősége, valamint a transzhumanizmus kérdései, amelyeket két dokumentumfilm formájában járnak körül.

Hirdetés

A filmek főszereplői, Wossala Rozina és Szirmai Gergely, világszerte elismert szakértőkkel beszélgetnek a jövő technológiai újításairól és azok etikai vonatkozásairól.

Az interaktív installáció célja, hogy a tudományos diskurzusra invitálja a közönséget, és felhívja a figyelmet arra, hogy a technológiai fejlődés nemcsak lehetőségeket, hanem komoly dilemmákat is felvet a jövő társadalma számára.

A látogatók október 9-ig, vagyis a mai napig tekinthetik meg a Nyugati téren az említett kreációt, és október 11-én egy online, élő talk show keretében is bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe, ahol hazai és nemzetközi szakértők ütköztetik véleményeiket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)