Hirdetés

Bucira vertek minket az Unknown 9: Awakeningben, de így is élveztük

|

A gamescomon bedobtak minket a mély vízbe, csak kapkodtuk a fejünket a különböző képességek láttán.

Hirdetés

A Reflector Entertainment még 2020-ban jelentette be, hogy készül az Unknown 9: Awakening, sőt, egy egész univerzumot építenek podcastostól, regényestől, interaktív kalandostól. Aztán évekig elég nagy volt a csend, de az idei gamescomon nemcsak új trailert, hanem egy élő demót is villantott a csapat. Közel fél órán át nyúztuk a játékot, ami kicsit Star Wars, kicsit Assassin's Creed, kicsit Uncharted, de ebből a mixből akár még valami izgalmas is kisülhet. 

Szóval ezért tűnt el Yennefer

A főszereplőnk Haroona, akit a Vaják sorozatban Yennefert alakító Anya Chalotra kelt életre. Ő azon kevesek egyike ebben a világban, akik képesek interakcióba lépni egy másik dimenzióval, amit csak The Fold néven emleget a játék. Haroona innen nyeri a szuperképességeit, amelyeket bevetve képes felvenni a harcot a fegyveres katonákkal is.

A gamescomon az alábbi videóban is látható akciójelenet közepébe csöppentünk, és mivel rögtön jópár képességünk fel volt már oldva (az ellenfelek legyűréséhez pedig ezek effektív használatára is szükség volt), gyorsan kellett elsajátítani az irányítást.

Hirdetés

A light és heavy támadások, dodge, block és parry mellett hősnőnk képes gyógyulni, láthatatlanná válni akár a harc hevében, az ellenfeleket ellökni vagy épp magához rántani, valamint távolról manipulálni a tereptárgyakat: berobbantani hordókat, kinyitni gázcsapokat.

A lányok okosan bunyóznak

A legizgalmasabb képesség a "Stepping", amivel beugorhatunk valamelyik ellenfélbe, néhány másodpercig őt mozgatva, és aktiválva a különleges képességét. Ebből akár többet is összefűzhetünk, és csak tőlünk függ, hogyan hozzuk ki belőle a legtöbbet. A legmenőbb nyilván az, ha egymás ellen tudjuk fordítani a katonákat, de néha az is elég, hogy lerángassunk magunkról pár rosszfiút, ha épp nagyon szorult helyzetbe kerülünk.

Az első néhány nekifutásra viszonylag gyorsan elpatkoltam, de aztán mikor megjelentek mellettem a fejlesztők, tudtam, hogy össze kell kapnom magam. A megfelelő stratégiával, defenzív játékkal, az interaktív tereptárgyak jól időzített piszkálásával és némi szerencsével végül sikerült abszolválnom a demót, és bár az első néhány percben még fölöslegesen túlbonyolítottnak éreztem az irányítást, úgy álltam fel, hogy kíváncsi lettem, milyen mély a nyúl ürege.

AA az új AAA?

A történetből és a világból egyelőre nem sokat ismertünk meg, de a megjelenésre már nem kell sokat várni: ha minden jól megy, október 18-án PC-re, Xbox és PlayStation konzolokra is megjelenik a játék. Az Unknown 9: Awakeningben benne van a potenciál, hogy AA játékként kifejezetten sikeres legyen, de ha nem lesz kiemelkedő, akkor könnyen eltűnhet az őszi dömpingben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)