Hirdetés

Békává változtatják a Deadlock csalóit

|

Kreatív megoldást talált a csalók ellen a Valve.

Hirdetés

A Deadlock zárt bétájában megjelent csalók okozta problémák végre új, kreatív megoldást kaptak, ami nem más, mint a békává változtatás. A Valve fejlesztője, Yoshi bejelentette, hogy a legújabb frissítés lehetőséget biztosít a játékosoknak arra, hogy csalók ellen harcoljanak egy egészen szórakoztató módszerrel. Amikor egy játékost csaláson kapnak, az ellenfelek dönthetnek arról, hogy azonnal kitiltják és befejezik a meccset, vagy hagyják, hogy a csalót békává változtassák a játék hátralévő részére, majd utána tiltsák ki.

Yoshi szerint ez egy konzervatív megoldás addig, amíg a fejlesztők dolgoznak egy átfogóbb, v2-es anti-cheat rendszeren. A csaló békává változtatása során a játékosok hatalmas előnybe kerülnek, hiszen a béka mindössze 500 életerővel rendelkezik, lassan ugrál, és semmilyen védekezési lehetősége nincs. Így az ellenséges csapat egyszerűen levadászhatja őt, miközben a többiek folytatják a játékot.

Hirdetés

Ez a büntetési forma nemcsak szórakoztató, de hatékony is, hiszen lehetővé teszi, hogy a tisztességtelen játékosokat azonnal elrettentsék, és megalázó módon vegyék ki őket a játékból. Ráadásul, ha a játékosok úgy döntenek, hogy folytatják a játékot a békává változott csalóval, a meccs eredménye nem számít bele az ártatlan játékosok statisztikáiba, ezzel biztosítva, hogy senki ne szenvedjen hátrányt a csalók miatt.

Természetesen néhány játékos aggódik, hogy a csalók esetleg még ebben a béka formában is képesek lesznek kihasználni a rendszer gyengeségeit, például valahogy "isten-módba" kerülve. Azonban a Valve folyamatosan dolgozik az új anti-cheat rendszer fejlesztésén, így remélhetőleg képes lesz az ilyen problémákat is kiszűrni.

A Valve már augusztusban közölte, hogy külön csapat dolgozik a csalás elleni védekezésen, valamint egy Discord-csoportot is létrehoztak, ahol a játékosok jelenthetik a csalókat. Ez az új békává változtató rendszer ennek az erőfeszítésnek az eredménye, és a közösség nagy része örömmel fogadta a változtatásokat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)