Hirdetés

Az óriásit bukó The Day Before fejlesztői most a ti pénzeteket kérik új projektjükhöz

|

A Fntastic nagyon ígéri, most nem lesz semmi baj. Hát ki ne hinne nekik?

Hirdetés

A hírhedt nyitott világú túlélőjáték, a The Day Before kudarcát nehéz lenne elfelejteni: a fejlesztő Fntastic négy nappal a játék megjelenése után bezárta kapuit. A stúdió azzal indokolta a döntést, hogy a The Day Before pénzügyileg megbukott, és nincs elég forrásunk a folytatáshoz. Most azonban a csapat újra életjelet adott magáról, és bejelentette, hogy más megközelítéssel szeretné folytatni a munkát, egyúttal arra kérik a játékosokat, hogy támogassák következő projektjüket a Kickstarteren.

Lássatok csodát, a gárda a jelek szerint elég nehezen éri el picivel több mint 15 ezer dolláros célját az új játék, vagyis a Escape Factory kapcsán. Ez egy "fizikára alapozott, többjátékos kooperatív szabadulós játék", amire eddig összesen (jelen sorok írásának pillanatában) 414 dollárt sikerült összekalapozni - 29 nap van még hátra a gyűtjésből.

Hirdetés

A Fntastic története 2021-re nyúlik vissza, amikor a The Day Before lenyűgöző bejelentő videójával a Steam legjobban várt játékai közé ugrott. A játékosok magas elvárásokkal tekintettek a zombis MMO-ra, amely a The Last of Us szintű grafikájával kecsegtetett. Azonban a sorozatos késések és az utolsó pillanatban bejelentett megjelenés után a játékosok többsége csalódottan tapasztalta, hogy a végeredmény igazából közel vállalhatatlan lett.

Az azonnali bukást jelentő startot követően a Fntastic bocsánatot kért a játékosoktól, mondván, hogy nem tudtak felérni az elvárásokhoz, és azonnal visszatérítették a The Day Before árát a vásárlóknak. 

Most a "Fntastic 2.0" néven ismert új csapat, amely állításuk szerint a régi tagokból áll, töretlen lelkesedéssel kívánja folytatni a munkát - kérdés persze, erre ki lesz bármilyen szinten is vevő. A gárda ígérete szerint a jövőbeni fejlesztéseik és marketingjük az "őszinteség elvére" épülnek. Ha az Escape Factory tényleg megvalósul, további terveik között szerepel egy olyan új játék, amely a Propnight utódja lehet.

"Egy második esélyt kérünk, és hisszük, hogy a támogatásotokkal megalkothatjuk a jövőbeli kedvenc játékaitokat"

- mondta a stúdió képviselője.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)