Hirdetés

Átdolgozta a Valve a Steam demóit, és ennek csak örülhetünk

|

Egyebek mellett lehetővé tette a próbaverziók értékelését is.

Hirdetés

Meglepően kevesen tartják működésben a világ legnagyobb PC-s piacterét, szolgálják ki a kiadók, a fejlesztők és a vásárlók igényeit, teszik ráadásul mindezt egy roppant mulatságos kézikönyv utasításai alapján. De így is jut idejük a temérdek céges parti és kiruccanás közepette új funkciókkal felvértezni a platformot, vagy a visszajelzésekre támaszkodva csiszolgatni és jobbá tenni a már meglévőket.

Most épp a próbaverziókhoz nyúltak hozzá az úgynevezett 2024-es nagy Steam demó frissítés keretében, amiről természetesen be is számoltak egy blogbejegyzésben.

Hirdetés

A változtatások célja, hogy a marketingeszközként is használható játékdemók jobban szem előtt legyenek, valamint egyszerűbbé váljon a kezelésük mind fejlesztői, mind felhasználói oldalról. Lássuk is a legfontosabb újdonságokat:

  • Dedikált Könyvtárhoz adás gombot kapnak a demók, magyarán anélkül adhatjuk hozzá őket a könyvtárunkhoz, hogy azonnal elindulna a telepítés.
  • Korábban nem lehetett demót felrakni, ha megvolt a teljes verzió, de ezt az értelmetlen megszorítást felszámolta a Valve. A vállalat szerint ez elsősorban a fejlesztők számára könnyíti majd meg a próbaverziók tesztelését.
  • Természetesen el is távolíthatjuk a demókat (rájuk kell kattintani a jobb egérgombbal, majd ki kell választani a Kezelés > Eltávolítás a fiókról opciót). Ilyenkor automatikusan kikerül a könyvtárunkból.
  • Ezentúl saját áruházi oldalt kaphatnak a demók, csupán a fejlesztőkön múlik, hogy megelégszenek-e azzal, hogy alapból gombként jelenik meg a játék oldalán, vagy élnek a lehetőséggel, és alaposabban bemutatják a próbaverziót tartalomleírással, képekkel, előzetessel és támogatott jellemzőkkel az Áruházi oldal szerkesztése részben található opciónak hála.
  • A demók áruházi oldalain éppúgy megjelenik a demótelepítő gomb, mint a teljes verzióhoz visszatérő widget. Ugyanitt lehet majd látni a felhasználói értékeléseket is. Aki nem engedélyez külön oldalt a demója számára, az értelemszerűen a pontozás lehetőségétől is elvágja a játékosokat.
  • Mostantól a nagyobb láthatóság érdekében demókat úgy kezeli a Steam, mint az ingyenes játékokat, vagyis éppúgy rákerülhetnek a Steam kezdőoldalán az Új és felkapott, valamint az Új a Steamen listákra.
  • Értesítést kapnak a demó élesedéséről azok a játékosok, akik kívánságlistára tették az adott játékot.

Mit szóltok ezekhez a módosításokhoz?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)