Hirdetés

A Tron nemcsak filmes, hanem videojátékos folytatást is kap

|

Bejelentették a Tron: Catalystot, amely a Tron: Identity történetét viszi tovább.

Hirdetés

2023 elején derült ki, hogy hosszas kínlódás után elkészülhet a Tron: Örökség folytatása, idén tavasszal pedig már meg is kaptuk az első képet a Jared Leto főszereplésével készülő projektből, amely Tron: Ares címen fut, és Joachim Rønning (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) ül a rendezői székében. De a Disney nem csak egyetlen vasat tart a tűzben: a Tron franchise-t videojátékos fronton is bővíti divízióján, a Disney Gamesen keresztül, méghozzá az igazi csemegékre szakosodott Devolver Digital leányvállalata, a Big Fan Games kiadásában. 

A fejlesztésért az a Bithell Games felel, amely a Thomas Was Alone-t, a Volume és a John Wick Hex játékokat jegyzi, és ez a csapat készítette el a 2023-as, Tron: Identity című visual novelt is, amelynek eseményeire az új játék története épít. 

Hirdetés

A Tron: Catalyst a leírás szerint egy "izgalmas, történetközpontú, izometrikus nézetű akciójáték lesz", amely a Tron világában játszódik, és folytatja az előző játékban megismert virtuális valóság, az Arq Grid történetét. A főszereplő egy Exo nevű program, amely képes az időhurkok kihasználására, a szinopszis szerint pedig ezzel felveheti a harcot a széteső Grid urai ellen, miközben Conn, a CORE gonosz ügynöke elől menekül. Exónak meg kell tanulnia irányítani a képességeit és fel kell fedeznie a megmagyarázhatatlan glitchek okát, ennek érdekében pedig harcolnia kell (a már ismert lemezzel küzdhetünk, ami közelre és távolra is hatásos), és fénymotorra is pattan. 

A Tron: Catalyst PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre fog megjelenni valamikor 2025-ben. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)