Hirdetés

A The Witcher 4 fejlesztése hamarosan új szakaszba léphet

|

A befejezett dizájndokumentumát várja a vaják.

Hirdetés

Megérkezett a CD Projekt RED legújabb féléves pénzügyi jelentése, és ha csak nem vagytok befektetők, akkor a számok nektek nem fognak sokat mondani. Nem is ez a lényeg: a stúdió projektjeinek állapota a fontos rész számunkra.

Azt tudtuk korábbi nyilatkozatokból, hogy a The Witcher széria következő nagy felvonása, a "Polaris" projekt van a legjobb állapotban, de most konkrétabb jelentést is kaptunk róla. A közösség által csak The Witcher 4 néven emlegetett új epizód ugyanis egy új mérföldkő közelében jár. A CD Projekt RED társelnöke, Michal Nowakowski egy sajtótájékoztatóban a következő jó hírt közölte a világgal:

"A munkánk a Polarison folyamatban van. A fejlesztőcsapat hamarosan elér egy fontos mérföldkövet, ami az előkészületi fázis végét jelenti."

Hirdetés

Arról van szó tehát, hogy az előzetes munkálatok vége már látóhatáron van, így a The Witcher 4 teljes gyártási folyamatának kezdete is közelít. Ugyanakkor nem csak a The Witcher sorozat halad nagyon szépen, a Project Orion munkálatai is tempósan pörögnek:

"Az év első fele nagyon sűrű időszak volt a bostoni stúdiónak, ami épp az új Cyberpunk játékunk alapköveit fekteti le."

A lenti képen láthatjátok az adott játékok helyzetének változásait. A Sirius néven készülő The Witcher spin-off, és a Hadar néven készülő új IP is haladgat, de hatalmas ugrások nincsenek:

Oké, de mit is jelent mindez? Remek kérdés, amit az egyik befektető is felhozott a tájékoztatón. A válasz egy kicsit zavaros, de a lényeg egyértelmű. Nowakowski elmagyarázta, hogy a CD Projekt RED esetében egy játék nagyjából 5 év alatt készül el a munkálatok kezdetétől a kiadás pillanatáig. Ez azt jelentené, hogy a The Witcher 4 (vagy bármi is lesz a neve) 2027-ben érkezhetne.

Érdemes azért megjegyezni, hogy a Cyberpunk 2077 8 évvel az első bejelentés után jelent meg, és még azt követően is kellett neki 2-3 év, hogy ténylegesen élvezhetővé váljon. Mikor jön tehát a The Witcher 4? Amikor elkészül, és ne is akarjuk sürgetni a dolgot, ha jót akarunk a mentális egészségünknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)