Hirdetés

A Space Marine 2 stúdiójának feje szerint nagy baj van, ha egy játék csak 5 milliós eladások után lesz sikeres

|

Tim Willits szerint a nagy stúdiók sokszor elvesztik a céljukat, és túltervezik a projektjeiket.

Hirdetés

A Warhammer 40,000: Space Marine 2 nem robbantott bankot, vagy forgatta fel a Steam toplistáit, de ettől függetlenül egy közepesen sikeres megjelenéssé vált. A Saber Interactive csapatának ez jó eséllyel elég is: a srácok nagyon büszkék arra, amit leraktak az asztalra, és nem csalódtak a számok alakulásában sem. Ezt bizonyítja a Saber elnökének, Tim Willitsnek nyilatkozata is, aki egy, az amerikai IGN-nek adott interjújában reflektált a Space Marine 2 és a játékipar helyzetére.

Willits szerint "sok csapat túltervezi a játékát", ami aztán a projekt kárára megy. Elmondása szerint ők nem találtak fel semmilyen "forradalmi újdonságot, vagy játékmechanikát, amit sosem láttunk azelőtt", egyszerűen csak nagyon szépen valósították meg a már ismert elemeket.

Hirdetés

Aki nem így tesz, és ehelyett inkább más játékokra mutogat, mondván, hogy "mi ezzel is, meg azzal is bővíteni tudnánk ezt" problémákat szülhetnek saját maguknak.

A elnök szerint az emelkedő fejlesztési költségek oda vezetnek, hogy a játékok készítői elfelejtik, miről is kellene szólnia ennek.

"Mi a lényegre akartunk koncentrálni, ami az volt, hogy mitől lesz ez ténylegesen mókás."

A költségek nevetséges elvárásokkal is járnak:

"Rengeteg olyan megjelenés van, főleg Észak-Amerikából, melyekből vagy elmegy 5 millió példány, vagy bukásnak számítanak.  Milyen üzlet ez, ahol vagy 5 millió megy el, vagy bebuktad?"

Willits azzal zárta le nyilatkozatát, hogy ők nem akarnak ezzé az üzletté válni, és inkább arra koncentrálnak majd a jövőben is, ami fontos. Meglátjuk, hogy ez hosszú távon, hogyan fog beválni nekik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)