Hirdetés

A Sony megpróbálta elérni, hogy PlayStation-exkluzív legyen ez a gyönyörű, 2025-ös játék

|

A Black Desert Online-t is jegyző Pearl Abyss azonban ragaszkodott az eredeti tervéhez, így multiplatform marad a meseszép Crimson Desert.

Hirdetés

Miközben a Microsoft több mint 80 milliárd dollárt költött fejlesztőstúdiók, sőt komplett kiadók felvásárlására az elmúlt években, a kisebb mozgástérrel rendelkező Sony más stratégiát alkalmazott. Persze a PlayStation konzolok gyártója is végigvitt néhány akvizíciót a közelmúltban, megszerezte például a Bungie-t, de nem csak házon belül fejlesztett címekkel erősítette portfólióját, hanem jelentős mértékben épített olyan exkluzívokra is (köztük átmenetiekkel), amelyekkel partnerei látták el.

Ilyenek a Square Enix-féle Final Fantasy epizódok, a nemrég debütált Silent Hill 2 remake a Konamitól és a Bloober Teamtől, továbbá ha minden a Sony tervei alapján zajlik, akkor ilyen lett volna a Crimson Desert is.

Hirdetés

Az ambiciózus nyitott világú akció-kalandon a dél-koreai Pearl Abyss dolgozik, amely a játékot a Black Desert MMORPG előzményének szánta, aztán meggondolta magát, és teljesen átgyúrta, így amikor 2025 folyamán befut, akkor egy kizárólag egyjátékos élményeket kínáló alkotásban merülhetünk majd el. Ráadásul nemcsak PS5-ön és PC-n, hanem Xbox Series X|S-en is, bár a Sonyn ezt igyekezett megakadályozni.

Az Insider Gaming egy szeptemberi befektetői találkozón elhangzottakra hivatkozva írja, hogy a japánok igyekeztek meggyőzni arról a Pearl Abysst, hogy a konzolokat illetően kizárólag PS5-re adja ki a Crimson Desertet, ezzel egy időre (feltehetően legalább egy évre) távol tartva a rivális Xbox Series X és Series S párostól. A stúdió azonban nem ment bele a megállapodásba, maradt az eredeti tervénél, továbbra is saját kezében tartva a kiadást, mert arra jutott, hogy ez a forgatókönyv a jövedelmezőbb számára.

Beszámolók szerint a Sony nagyon dicsérte a játékot, párhuzamot vonva közte és a Ghost of Tushima között sztori és atmoszféra tekintetében is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)