Hirdetés

A Sony kihagyja a legnagyobb videojátékos expót

|

Vagy nincs mit bemutatnia a PlayStation gyártójának, vagy egy saját show-ra készül.

Hirdetés

Nincs még egy akkora gamerfókuszú rendezvény a világon, amely látogatószám tekintetében fel tudná venni a versenyt a gamescommal, a kölni videojátékos expót tavaly 320 ezren keresték fel, lényegesen többen, mint az azt megelőző évben. A Sony azonban ennek ellenére idén is úgy döntött, hogy kihagyja a rendezvényt, immár ötödik alkalommal egyhuzamban.

A távolmaradás okát nem ismerjük, a vállalat német képviselete mindössze annyit közölt a Games Wirtschafttal, hogy nem áll szándékukban kiállítóként megjelenni Kölben.

Hirdetés

Mivel a Nintendo még áprilisban lemondta a részvételét, a három konzolgyártó közül már csak a Microsofttól várhatjuk, hogy kivigye pár újdonságát a gamescomra. Igaz, a redmondiak még nem nyilatkoztak az ezzel kapcsolatos terveikről, de több bennfentes egybehangzó állítása szerint az Xbox Games Showcase-en csak egy részét láthattuk mindannak, ami a Microsoft Gaming részlegei (Activision, Bethesda, Blizzard, King, Xbox Game Studios) alá tartozó stúdiókban formálódik, azaz bőven maradt még puskaporuk a zöldeknek.

Ami a Sonyt illet, a PlayStation konzolok gyártója még korábban világossá tette, hogy erre az évre nem tervez nagy, God of War szintű AAA-kategóriás premierrel, ugyanakkor így is érkeznek olyan játékok (Astro Bot, Concord, LEGO Horizon Adventures, Silent Hill 2 remake, Until Dawn remake), amelyeknek örülhet a közösség. Azt ellenben továbbra sem tudni, hogy mi igaz a szeptemberre pletykált nagyszabású PlayStation Showcase-ből, ami már a 2025-ös játékokban és az azt követő évek újdonságaiba enged bepillantást.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)