Hirdetés

A Sony játékosok millióit zárta el hirtelen a Horizon Zero Dawntól

|

Egyre kellemetlenebb az, ahogy a Horizon Zero Dawn PC-s kiadásának sorsa alakul.

Hirdetés

A Sony gyakorlatilag legújabb döntéseivel a Horizon Zero Dawn korábbi verziójához hozzáférő játékosok millióit lehetetlenítette el az új Horizon Zero Dawn Remastered kiadásával, és az annak kapcsán meghozott friss döntésekkel. Az új kiadás ugyebár kötelezővé teszi a PlayStation Network (PSN) fiók használatát, amely számos országban, több mint 170-ben, nem elérhető hivatalosan, így sok játékos nem tudja megvásárolni a remastered verziót.

A probléma abból fakad, hogy a Horizon Zero Dawn 2020-as PC-s változatához nem volt szükség PSN fiókra, de most, hogy az új kiadás megjelenése közeledik, Sony visszavonta a korábbi verzió megvásárlásának lehetőségét a Steam és az Epic Games Store oldalain - magyarul nem lehet az alapjátékot többé megvenni ezeken a digitális piactereken.

Hirdetés

Bár a játék oldala még létezik, már nem lehet azt a kosárba helyezni. Azok, akik még nem rendelkeznek a 2020-as kiadással, most már csak az új Remastered verziót tudják megvásárolni.

Az igazi probléma a PSN fiók követelménye, amelynek sok játékos nem tud megfelelni, legfeljebb a szabályok megkerülésével, hamis kamu tartózkodási helyet megadva, mivel országaikban hivatalosan nem érhető el ez a szolgáltatás. Ez már más játékoknál is problémát okozott, például a God of War Ragnarok és a Ghost of Tsushima Director's Cut esetében. A Helldivers 2 szintén hasonló problémákkal szembesült, amikor a Sony bevezette a kötelező PSN bejelentkezést jóval a játék megjelenése után.

Ez a döntés sokak szerint ellentmond annak a célnak, hogy bővítsék a PlayStation közönségét PC-s platformokon, mivel a játékosok millióit zárja ki a Sony játékaihoz való hozzáférésből. A Helldivers 2 esetében a Sony végül megfutamodott, de nem igazán érdemes arra számítani, hogy most is hasonló lépésre kényszerülnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)