Hirdetés

A Sony elkezdte kipucolni a Concordot a játékosok felhasználói fiókjából

|

Sok szolgáltatásalapú játék fuccsolt be az elmúlt évtizedben, de ennyire alaposan nem szokták eltakarítani azokat.

Hirdetés

Két hét alatt omlott össze, és zárta be a kaput a Sony még Jim Ryan alatt kitalált live service stratégiájának egyik zászlóshajója, a Concord. Bár a történtek valószínűleg rossz szájízt hagytak azokban a vásárlókban, akiknek bejött a Firewalk alkotása, legalább azzal vigasztalódhatnak, hogy a kiadó visszatéríti a pénzüket. Ezzel párhuzamosan pedig kezdetét vette a nagyszabású takarítás is, minden PS5-fiókról eltűnik a Concord, a vásárlókéról éppúgy, mint a játékkritikusokéról.

Az utóbbiak esetében nem a visszatérítés az eltávolítás oka, hiszen a szakmabeliek jellemzően a kiadóktól/fejlesztőktől kapják a kódokat. Ettől függetlenül például Jordan Middlernek (VGC Podcast) eltűnt a fiókjáról a játék, míg Ethan Gachnek (Kotaku) csak azért maradt meg a konzolján, mert még nem törölte a klienst az SSD-jéről. Ami engem illet, steames kulcsot kaptam, és az még érintetlenül hever a listámban, de én is letöltöm a klienst megőrzésre.

Hirdetés

Tény, hogy a Concordnak rengeteg ellendrukkere volt (és van), de az senkinek sem jó hír, ha egy játék teljesen eltűnik a föld felszínéről. Lelőtt online játékok általában ott maradnak a játéklistáinkban emlékeztetőnek, és legrosszabb esetben is el tudunk jutni bennük a bejelentkezési képernyőig. A Firewalk első és talán utolsó játékában viszont már ezt az apró örömöt sem akarja meghagyni nekünk a Sony.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)