Hirdetés

A Sega megelégelte, hogy munkatársait online zaklatják és mocskolják, jogi úton számol le mindenkivel

|

A vállalat kiemelt figyelmet fordít a dolgozóira, így hajlandó újabb pereket indítani az esetleges zaklatások esetén.

Hirdetés

Nemrégiben hozta nyilvánosságra a japán videójáték-fejlesztő és kiadó cég, a Sega, hogy jogi lépéseket intézett egy közösségi média felhasználó ellen, amiért az zaklatta a cég egyik alkalmazottját. Az esettel a vállalat szemléltetni szerette volna, hogy az ilyen és ehhez hasonló helyzetek esetén a jövőben is jogorvoslat vagy büntetőeljárás formájában fog fellépni, és hajlandó újabb pereket indítani a dolgozók védelmének érdekében.

A Sega a minap japán weboldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arról írt, hogy már "hosszú ideje" foglalkozik egy olyan személlyel, aki "túlzottan rágalmazó és sértő megjegyzéseket tett a közösségi médiában az egyik alkalmazottuk ellen". Miután az illető többszöri felszólítás után sem változtatott viselkedésén, a vállalat végül pert indított ellene.

Hirdetés

A bíróságon a feleknek azóta sikerült megegyezniük. A vállalat közleménye alapján az illető vállalta, hogy kártérítést fizet az érintett alkalmazottnak, törli a rágalmazó és sértő megjegyzéseket, és a jövőben tartózkodik a hasonló cselekedetektől.

"Az alkalmazottak elleni rágalmakat, például az erőszakos cselekményekre irányuló megjegyzéseket, fenyegetéseket és megfélemlítéseket súlyos emberi jogi problémának tekintjük, amelyek sértik az alkalmazottak méltóságát és a munkakörnyezet romlásához vezetnek."

- olvasható a SEGA bejegyzésében, a vállalat pedig leszögezte: elkötelezettek az elburjánzott online gyűlölködés elleni harcban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)