Hirdetés

A Rockstar aprópénzért akart megszerezni egy számot a GTA 6-hoz, a banda berágott

|

A zenekar alapítója, Martyn Ware a közösségi médiában fakadt ki.

Hirdetés

A Grand Theft Auto franchise jó ideje presztízskérdést csinál abból, hogy a játékbeli rádiók változatosabbnál változatosabb zenéket sugározzanak, amiket természetesen nem pakolhatnak csak úgy bele a fejlesztők, licencelni kell őket. Bár emiatt később több is kikerülhet, azonban a kínálat így is elképesztő, és valószínűleg nem lövünk nagyon mellé, ha azt jósoljuk, hogy a GTA 6 még több ilyen dalt fog felvonultatni, mint a GTA 5 - tekintve, hogy minden másban is rá fog licitálni az elődjére. 

Hogy a háttérben már zajlanak a licenc-tárgyalások, azt a Heaven 17 zenekar alapítójának és tagjának Twitter/X-posztja is bizonyítja, aki arról számolt be keserűen, hogy a Grand Theft Auto 6 mögött álló Rockstar Games mennyivel akarták kiszúrni a szemüket az egyik dalukért.

Hirdetés

Martyn Ware nem kertelt, egyenesen azt írta a bejegyzésbe, hogy baszódjon meg a Rockstar, miután 7500 dollárt, vagyis nagyjából 2,68 millió forintot ajánlott a zenekarnak azért, hogy a Grand Theft Auto 6-ba belerakhassa a Heaven 17 egyik slágerét, az 1983-as Temptationt. Ware szerint ráadásul a cég ezzel ki akart váltani mindenféle további jogdíjat, szóval egy egyszeri, örökre szóló összegben gondolkodott, és esze ágában sem volt később is fizetni a dal használatáért.

Az alapító azért igyekezett kontextusba is helyezni a dolgot, miszerint a GTA 5 több mint 8,6 milliárd dollárt termelt eddig, és felemlegette azt is, hogy a Rockstar nem igazán fizet adót az Egyesült Királyságban, az adókedvezményekkel viszont előszeretettel él, szóval lenne mihez nyúlnia a "kapzsi" cégnek. Noha számunkra ez a 2,68 millió forint nagy összegnek tűnik, egy dal örökös lincecéért alacsonynak számít, nem véletlenül akadt ki a zenekar alapítója. A Twitter/X-felhasználóinak egy része egyet is értett vele, de olyanok is akadtak, akik szerint a Heaven 17 már túl van a fénykorán, így jól jöhetett volna neki a GTA 6 által nyújtott reklám. Ware ekképpen reagált a kritikákra: 

"Nem basztam el. Húsz éve dolgozom a művészek jogainak védelmén. Ismerem ezt a játszmát, ez igazságtalanság. Akik azt állítják, hogy a Heaven 17-nek el kellett volna fogadnia a Rockstar rendkívül alacsony kivásárlási ajánlatát a 'megnövekedett ismertségre' hivatkozva... plusz egymillió stream minden egyes szerzőnek szánalmas ezer dollárt termelne."

Amikor megkérdezték tőle, hogy mit tartott volna korrekt ajánlatnak, Ware azt mondta, hogy egyszeri 75 ezer dollárt vagy ésszerű jogdíjat. A Temptation valószínűleg nem fogja gazdagítani a GTA 6 zenei felhozatalát, de minden bizonnyal lesznek más számok, amik helyettesítik majd. Addig is, ha nem ismernétek a Heaven 17 számát, hallgassátok meg, hogy mi marad ki a játékból: 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)