Hirdetés

A Riot Games tényleg a Deadlock vetélytársán dolgozik?

|

Erről indultak ugyanis pletykák a napokban.

Hirdetés

A Riot Games hivatalosan is megerősítette, hogy a Tencent nem adott nekik 200 millió dolláros támogatást egy Deadlock nevű hős-lövöldözős játék ellenfél fejlesztésére, ezt csak egy hamis cikk terjesztette. A hamis hírek egy manipulált képernyőkép alapján kezdtek el terjedni a közösségi médiában, amely egy nem létező PC Gamer cikket mutatott be. A kép azt állította, hogy a Tencent finanszírozza a Riotot, hogy egy konkurens játékot fejlesszen a Deadlock ellen.

A pletyka gyorsan terjedt az interneten, azonban Joe Hixson, a Riot Games vállalati kommunikációs igazgatója, reagált a Twitteren, és egyértelműen cáfolta a híreszteléseket. Hixson világossá tette, hogy "a Tencent nem így finanszírozza a fejlesztést," és hozzátette, hogy bár több projekt is folyamatban van a Riotnál, egyik sem hasonlít a Valve által fejlesztett Deadlockra.

Hirdetés

A pletyka forrásaként egy képernyőkép szolgált, amelyen látható volt egy cikk állítólagos dátuma, amely 2024. március 14-ét jelölte meg, ám ez különösen furcsa, hiszen a Deadlock fejlesztését csak hónapokkal később, augusztusban erősítette meg a Valve. Ráadásul a képernyőképen a kínai zászló manipulált változata is szerepelt, ahol a zászlón lévő nagy sárga csillag helyére a Riot Games ököl logóját tették. 

Több médium is utánanézett a PC Gamer weboldalán, és nem talált semmilyen nyomot egy "Mark Higgs" nevű szerzőről, aki a cikket írta volna. Innentől már tényleg teljesen egyértelmű az orbitális kamu.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)