Hirdetés

A Nintendo nem ugrik rá az AI trendre, legalábbis nem úgy, ahogy a többiek

|

Maga Shigeru Miyamoto nyilatkozott a témában, és a hozzáállása pontosan az, amit a cégtől el is várnánk.

Hirdetés

Az AI technológia itt van, és legalább annyira forró téma, mint a blokklánc volt pár évvel ezelőtt. A mesterséges intelligencia hajtotta technológiák nagyon érdekesek az olyan játékipari vezetők számára, akik nagy örömmel vágnák meg a kiadásaikat, ez pedig nyilván rengeteg vitát szított az iparban.

Akárhogy is, amikor valami új kerül a technológiai asztalra, akkor rengetegen nyúlnak utána, és általában mindenki ugyan azt a metódust választja. Leszámítva a Nintendót.

Hirdetés

A vörös csapat általában nagyon lassan adaptálódik az új megoldásokhoz, és míg ez a mai napig problémákat jelent az online infrastruktúrájukat tekintve, az üzleti megfontoltságuk eddig kifizetődőnek bizonyult. Épp ezért sem szeretne az ipari legenda, Shigeru Miyamoto csak úgy fejest ugrani az új "izgi techbe" és inkább más irányba vinné a céget. Így fogalmazott:

"Úgy tűnhet sokaknak, hogy csak azért megyünk az ellenkező irányba, hogy az ellenkező irányba mehessünk, de valójában csak fel meg akarjuk fejteni, hogy mitől különleges a Nintendo. Sokan beszélnek sokfélét például az AI-ról. Amikor valami ilyesmi elkezdődik, akkor mindenki ugyan abba az irányba indul, de ez az a pont, ahol a Nintendo inkább a maga útját választaná."

Lehet kuncogni ezen a hozzáálláson, de a srácoknak így sikerült hatalmas sikereket elérniük a Wii-vel és a Nintendo Switchcsel. Meglátjuk, mit kezdenek majd az AI technológiával, de nem tartunk attól, hogy a japán csapat meggondolatlanul kapkodna vele.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)