Hirdetés

A Microsoft egyik nagy exkluzív játékát hamarosan bejelenthetik PS5-re is

|

Egy iparági bennfentes azt is tudni véli, hogy melyik xboxos alkotás csatlakozhat a már portolt címek listájához.

Hirdetés

Az Xbox Series X és Series S konzolok egyértelműen a közelében sincsenek annak a számnak, amennyi a PlayStation 5-ből fogyott, ezért a Microsoft taktikát váltva inkább a szolgáltatásaira helyezi a hangsúlyt (élen a Game Pass-szal), és üzleti modelljének célja, hogy a lehető legtöbb játékost elérje velük, illetve a játékaival. Ennek érdekében idén nyitott a Sony és a Nintendo platformjai felé is.

Az elmúlt hónapokban négy belsős fejlesztésű játék jelent meg PS5-re - és egyes esetekben Nintendo Switchre - is: a Pentiment, a Grounded, a Hi-Fi Rush és a Sea of Thieves. A kísérlet sikeresnek bizonyult, legalábbis Satya Nadella vezérigazgató nyilatkozata alapján, miszerint volt olyan pont, amikor több játékuk volt a PlayStation Store legkelendőbbjei között, mint bármely más kiadónak, majd hozzátette: továbbra is elkötelezettek amellett, hogy több emberhez és több eszközre juttassák el a nagyszerű játékaikat. 

Hirdetés

Egyértelmű volt tehát, hogy a későbbiek folyamán további, az Xbox Game Studios, a Bethesda és az Activision Blizzard alá tartozó videojátékok költözhetnek át a Sony konzoljára, de hivatalos bejelentés nem történt. A legújabb beszámoló alapján ez hamarosan megváltozhat, ugyanis az egyik megbízható infókat szállító iparági bennfentes,  shinobi602 nemrég a ResetErán azt állította, hogy a jövő héten egy újabb jelentős xboxos cím PlayStation 5-ös portját fogják bejelenteni, amire egy másik szivárogtató, a leginkább xboxos hírekről pletykálkodó eXtas1s a Twitteren/X-en egy "Feliz Cinco de Mayo" feliratú giffel reagált, utalva rá, hogy a szóban forgó játék a Mexikóban játszódó Forza Horizon 5 lehet.

Egy Rythian nevű szivárogtató pedig arról számolt be a közösségi médiában, hogy már meg is van a megjelenés dátuma: állítólag a brit Amazon véletlenül idő előtt listázta a PlayGround Games versenyjátékát PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, a dátumnál pedig szeptember 27. szerepelt. 

Egyelőre még semmit se vegyünk biztosra, de ha lesz bejelentés, akkor nem nehéz kitalálni, hogy hol kerülhet rá sor, hiszen augusztus 21. és 25. között rendezik meg a következő gamescomot, amelyet augusztus 20-án egy nagy műsor, a gamescom Opening Night Live vezet fel Geoff Keighley műsorvezetésével. A Microsoft már egyértelművé tette korábban, hogy nagy erőkkel készül a kölni expóra, így minden körülmény adott a leleplezéshez. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)