Hirdetés

A Larian Studiosnak voltak ötletei a Baldur's Gate 4-hez is

|

Azonban a stúdió nem véletlenül vágott bele új projektbe, és nem a Baldur's Gate 3 folytatásába.

Hirdetés

Lesz Baldur's Gate 4, ez elég egyértelműnek tűnik a Wizards of the Coast és a D&D tulajdonosa, a Hasbro nyilatkozatából, azt viszont egészen biztosan nem a Baldur's Gate 3-at jegyző Larian fogja fejleszteni. A csapat világosan kijelentette, hogy se kiegészítőt, se folytatást nem szeretne készíteni, inkább valami mással foglalkozna a továbbiakban, amelyből végül két új projekt lett.

Szomorkodásra nincs ok, hiszen a Baldur's Gate 3 kezét azért még nem eresztették el teljesen a fejlesztők, mivel a játékosok számíthatnak még frissítésekre, de fajsúlyosabb dolgokat balgaság lenne várni. 

Hirdetés

A Larian Studiosnak sokat jelent a Baldur's Gate világa, és az, hogy nem ez a csapat készíti el a negyedik részt, nem jelenti azt, hogy sosem gondoltak rá a fejlesztők. A BG3 narratív igazgatója, Adam Smith a GamesRadar+-nak adott interjújában elmondta, hogy miért nem a Baldur's Gate 4-gyel folytatják: 

"Számunkra nem volt semmi befejezetlen, mindent elmondtunk, amit el szerettünk volna, tovább akartunk lépni más világok felé. Megpróbáltuk [a folytatást], elkezdtünk ötleteket gyártani a Baldur's Gate 4-hez, de egyik sem hozott minket lázba, nem szították fel bennünk a tüzet. Úgy érzem, mintha nehezebb döntésnek kellett volna lennie, mint amilyen volt. Feltettük magunknak a kérdést, hogy megvan-e bennünk hozzá a tűz? És nem volt, így nyilvánvaló volt, hogy nem csináljuk meg. És nagyszerű olyan helyen dolgozni, ahol ezt elfogadják, és nem azt mondják, hogy »oké, de rengeteg pénzt fogunk keresni vele, szóval megcsináljuk«. Ez soha nem volt kérdés."

Smith hozzátette, hogy a Baldur's Gate 4 semmiképpen sem lehetett volna olyan szenvedélyből készült projekt, mint sikeres elődje, mivel olyan történettel, helyszínekkel és karakterekkel foglalkoztak, amik igazán érdekelték őket és volt mondanivalójuk velük kapcsolatban, és mindent el is mondtak róluk. Ezért nem készítettek DLC-t sem, mivel elmesélték azt a történetet, amit szerettek volna, és az csak ürügy lett volna arra, hogy újra elsüthessék a legnagyobb slágereket, újra előrángassák a szereplőket és kényszeríteniük kellett volna magukat rá. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)