Hirdetés

A kukázott Crash Bandicoot 5 egy nagy crossover kaland lehetett volna

|

Új információk érkeztek a soha el nem készült folytatásról, és ezektől csak még jobban megfájdult a szívünk.

Hirdetés

Nem titok, hogy mielőtt a Toys for Bobot engedte volna függetlenné válni a Microsoft által felvásárolt Activision, a srácok már dolgoztak a Crash Bandicoot 5-ön, de eddig kevés részletet lehetett tudni a projektről. Liam Robertson játékújságíró és történész azonban nem elégedett meg ennyivel, hanem előásott minden információmorzsát a Crash 5-ről, amihez csak hozzá tudott férni.

Azután, hogy a Toys for Bob befejezte a Spyro Reignited Trilogy fejlesztését, a csapat elkezdett dolgozni egy többszereplős Crash Bandicoot címen. Ahogy a projekt fejlődött, a játék úgy változott, és 2020-ban megérkezett a végül egyjátékos élményre koncentráló, klasszikus 3D-s platformer, a Crash Bandicoot 4: It's About Time.

Hirdetés

A Crash 4 megjelenése után az Activision zöld lámpát adott a Crash Bandicoot 5-nek is, amit szintén egyjátékos 3D-s platformernek terveztek. Ezen a ponton a Toys for Bob srácai teljesen kukázták a multiplayer fókuszú ötleteiket, és belevágtak a Crash 5 munkálataiba.

Sajnos a folytatás nagyon korán kaszát kapott, így csak látványtervek és az előkészülethet kapcsolódó dokumentumok maradtak hátra belőle. Ezekből legalább annyi kiderült, hogy a folytatás egy pontján Spyro is beugrott volna a buliba. A két legenda együtt dolgozott volna azon, hogy megmenthessék egymás univerzumait a pusztulástól. Mindkét karakter játszható hősnek terveztek és mindkét univerzumban új pályák vártak volna ránk.

Sajnos a Crash 5 történetének az előzmény ásta meg a sírját. Látva, hogy a Crash Bandicoot 4 eladásai milyen szegényes számokat produkáltak, az Activision leállíttatta a fejlesztést. A kiadó egyébként is a többjátékos, szolgáltatásalapú élményekre akart fordítani erőforrásait, ezért számos fejlesztőt lapátra tett, a Toys for Bob stúdió maradékának pedig elengedte a kezét. A srácok azonban nem mentek messzire, az Xbox Game Studios számára fejlesztenek most egy új játékot, méghozzá ha minden igaz, a Spyro licencet használva.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)