Hirdetés

A Krafton ugyan megmentette a Tangót és Hi-Fi Rusht, de pénzt nem remél ebből

|

Nagyon fura hozzáállással mesélt a Krafton elnöke a Hi-Fi Rush 2-vel szemben támasztott elvárásairól.

Hirdetés

Az egész játékipart megrázta, amikor a Microsoft leépítette stúdióinak egy jelentős részét, és többek között a Hi-Fi Rush csapatát is kirakta. A többséggel ellentétben az utóbbi stúdiónak sikerült megmenekülnie, mivel a Krafton dobott nekik egy mentőmellényt.

A PUBG kiadásáról ismert cég felmarkolta a Tango Gameworks srácait, de meglepő módon sok hasznot nem vár ettől a lépéstől. A Krafton elnöke, Changhan 'CH' Kim szerint itt a lényeg a kreatív portfólió és a cég hagyatéka.

A Game Developernek adott interjújában Changhan a következőt nyilatkozta:

"Fenn akartuk tartani a Tango hagyatékát. Ugyan hatalmas sikereket nem értek el a megjelenéseikkel, mi láttuk azokat a kreatív ötleteket, melyeket érdemes volt megmenteni. Ezért akartunk együtt dolgozni a stúdióval. A Hi-Fi Rush rajongók nagyon szeretnének egy folytatást, szóval megtárgyaltuk a részleteket a Tangóval."

Hirdetés

Az elnök hozzátette, hogy tisztában vannak a sorozat nehézségeivel, és annak tudatával vágnak bele a dolgokba, hogy egy Hi-Fi Rush 2 potenciálisan a költségeit se hozza majd vissza.

"Oké, szóval nem vehetjük fel a stúdiót a pénzügyi adataikra támaszkodva, igaz? Mi őszintén nem hisszük, hogy a Hi-Fi Rush 2 bármennyit is fog termelni nekünk. Ez is része azonban a próbálkozásainknak. Újra és újra neki kell ugranunk hasonló projekteknek, ha kihívásokat akarunk. A Tango csapata kreatív arcokkal van tele, akik új dolgokat akarnak kipróbálni, és ebben támogatni szeretnénk őket."

Changhan elmagyarázta, hogy a játékfejlesztés így is úgy is hatalmas kockázatokkal jár, és a veszteségeket úgy tudják megkerülni, ha próbálkoznak és az egyik próbálkozásukból valami nagy dobás jön össze.

"Annyit szoktam kérni, hogy legalább a gyártási költséget hozzuk vissza. Mondjuk még ez is nagy kihívás szokott lenni. Mindenesetre, ha próbálkozunk, akkor talán majd bejön valami. Nem bízok olyan emberekben, akik azt mondják 'hát ez tuti nagy dobás lesz'. Olyan embereket akarok, akik új dolgokkal tudnak előállni."

Hogy ez a hozzáállás mennyire lesz kifizetődő, az majd a Tango következő megjelenése után majd elválik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)