Hirdetés

A GTA kiadója szerint komoly problémát okozhat a cégeknek a review bombing

|

A Take-Two nem egyszer volt célpont, és ez valódi bevételkieséshez is vezethet a kiadó szerint.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete évenként bekéri az ottani vállalatok részletes beszámolóit, amiben az adott cég pénzügyi helyzetéről és teljesítményéről kell számot adni, és ezt természetesen a Take-Two-nak is be kell nyújtania.

A legutóbbi jelentést a Game File újságírója, Stephen Totilo ásta elő, és talált benne egy nagyon érdekes részt, ami a játékkereskedelmi platformokon található értékelésekről szól.

A Take-Two szerint láthatóan nagyon fontos, hogy magas értékelések szerepeljenek játékaik mellett, mivel ezek függvényében változhat az adott termék ajánlásának gyakorisága. Az algoritmusokat befolyásolják a pontozások, ami kifejezetten problémássá válhat, mikor dühös rajongók támadják le a játékok adatlapjait.

Hirdetés

"Magas értékeléseket szerezni és megtartani nagyon fontos, mivel a játékosok így találják meg a játékainkat. Ha az értékelés jelentősen beesik, vagy jelentősen negatív kritikákat kapunk, akkor nehezebbé válhat a játékaink megkeresése és ajánlása. Emellett áldozataivá válhatunk negatív kampányoknak, vagy rágalmazási kampányoknak. Ilyen esetek csökkenthetik a játékosszámot és bevételt, extra marketingköltségeket okozhatnak, és sértik a megítélésünket."

A Take-Two egyébként elismerte, hogy ők is lehetnek okozóik a negatív kritikák rohamának, de a lényeg az, hogy a review bombing jelenség veszélyéről beszéltek, arról, hogy tényleg van hatása.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)