Hirdetés

A Diablo IV fejlesztői is tudják, hogy lovagot akartok, de egyelőre nem kaptok

|

Pajzsot, kardot, szentséget vinnénk harcba a démonok ellen, de a Blizzard egy dárdát nyomott a kezünkbe.

Hirdetés

A Diablo IV megjelenésekor a fejlesztők tudatosan visszanyúltak a klasszikusokhoz, így a szokásos kasztok tehát a Barbarian, a Druiddal, a Necromancerrel, a Rogue és a Wizard közül válogathattunk. Ennek következtében a korábbi epizódok rajongói otthon érezhették magukat, bár sokan panaszkodtak egy fájó hiányosság miatt.

A tipikus lovag-archetípus kimaradt az alapverzióból, emiatt abban lehetett reménykedni, hogy ezt az első kiegészítő orvosolni fogja majd. Sajnos a tömegek hoppon maradtak, mivel a Vessel of Hatred új harcosa a Spiritborn lesz.

Hirdetés

Rod Fergusson, a Diablo menedzsere a GamesRadar+-nak mesélt az ezzel kapcsolatos kihívásokról, és megválaszolta a nagy kérdést, ami úgy hangzott, hogy: "Miért a Spiritborn jön most?"

"Amikor egy új kasztot hozol létre, akkor meg kell vizsgálnod, hogy mik voltak korábban a játékban, és milyen újdonságoknak van itt még hely. Mivel alapvetően eltelt vagy 10 év a Diablo 3 és 4 között ezért abban biztosak akartunk lenni, hogy a klasszikusok egy része megvan."

Innentől jött a tervezés és a vizsgálódás. A csapatot elsődlegesen az vezérelte, hogy milyen játékstílusok vannak még, melyeket egyelőre semelyik kaszt sem képvisel. Ez, valamint Nahantu helyszíne aztán tökéletes táptalajt adott a Spiritborn számára. Persze azt Fergusson is nagyon jól tudja, hogy ez nem a Paladin rajongóinak szól.

"Az emberek tudják, hogy hogyan kérjenek valamit, amit már ismernek. Olyan dolgokért kevésbé kapálóznak, amelyekhez nem kötik őket élmények és emlékek. Természetesen hallottuk a visszajelzéseket, és tudjuk, hogy sokan izgatottan várják a lovagot vagy valami ahhoz hasonlót. Ugyanakkor azt is igaz, hogy rengeteg nosztalgikus pillanatot okoztunk a kezdeti öt kaszttal, és legalább az első kiegészítővel szerettünk volna valami újat kipróbálni, tehát egy újfajta kasztot megalkotni."

Konkrétumokat nem mondott Fergusson, de annyit hozzátett, hogy a nosztalgiaturné itt még nem feltétlenül ért véget. A "nem mondjuk, hogy soha többé nem térünk vissza a klasszikus kasztokhoz vagy csinálunk valami teljesen újat" jelenthet bármit, de egy dolgot biztosan: még van esély a Paladin visszatérésre, ha elég türelmesek vagyunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)