Hirdetés

Egyes trófeagyűjtőknek a Concord többet ér halálában, mint életében

|

A platinum trófeákat egyébként is megbecsüli a PlayStation közössége, de mi van akkor, amikor egy kihalt játék kupájáról van szó?

Hirdetés

A Concord hallott. Mármint nem úgy halott, hogy a tartalomra éhes YouTube videósok mondogathatják ezt pár száz egyébként lelkesen lövöldöző játékossal a hátuk mögött, hanem tényleg halott. A szerverek lekapcsoltak miután két hétnyi bukdácsolás után a Sony nem tudta tovább nézni a játék hanyatlását.

Ez viszont egy meglepően érdekes helyzetet szült a gyűjtőknek: a szerverek lelövésének hírére rengetegen kezdtek el eszetlenül grindolni, hogy megszerezhessék a Concord platinum trófeáját.

Hirdetés

A PS rendszerében akkor kapsz valamire platinumot, ha minden más achievementet is teljesítettél, ami akkor is kemény feladat, ha a játék ténylegesen elérhető. A Concordnak volt egy lejárati dátuma: hatodika után lekapcsoltak a szerverek, így azután megszerezni a platinumot lehetetlenné vált. A vásárlók 0,2 százalékának azért sikerült idő előtt összekaparnia a trófeát, ami azt nézve, hogy az elérhető információk szerint alig 2500-an vették meg a játékot, egy nagyon ritka érdemérmet teremtett. Valószínűleg egy számjegyű játékos van a világon, akiknek megvan a Concord platinum trófeája.

Ez nagyon értékessé teszi ezeket a fiókokat, de egy fura limbóba is zárja őket. Ha a Concord sosem tér vissza, akkor jó eséllyel a Concord - Platinum Trophy lesz a világ legritkább achievementje, ha azonban visszatér a játék egy F2P vagy bármilyen más formában, akkor az értéktelenné válik majd. Érdekes lesz figyelni a jövő eseményeit.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)