Hirdetés

A CD Projekt RED feszegetni akarja a határokat a Cyberpunk 2077 folytatásával

|

A Project Orion kapcsán elárult egy nagyon fontos részletet a fejlesztőcsapat.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 fejlesztésének lezárulásával felszabadultak a CD Projekt RED erőforrásai, így a prioritást most a The Witcher 4-é, azonban ez nem jelenti azt, hogy a Cyberpunkról lemondott volna a cég. A Project Orion kódnevet viselő, az Unreal Engine 5-tel készülő folytatás még meglehetősen korai stádiumban jár, és valószínűleg sokáig nem is fog kilépni ebből, ennek ellenére néha nyilatkoznak róla a fejlesztők, hogy mit szeretnének, milyen legyen a következő felvonás. 

Tavaly a CDPR egyik munkatársa, Magda Zych vezető író utalt rá, hogy nem feltétlenül kell az új történetnek is Night Cityben játszódnia, hiszen az ilyen típusú sztorik bárhol megtörténhetnek, ahol kialakul az überkapitalizmus, a legújabb nyilatkozat pedig ez utóbbival kapcsolatos. 

Hirdetés

A CD Projekt RED AnswerRed Podcastjának egyik legutóbbi epizódjában Paweł Sasko, a játék társrendezője elmondta, hogy a Cyberpunk 2077 nem ment elég messzire egyes társadalmi kérdések kifejtésében, néhány helyen nem feszegették eléggé a dolgokat, például a hajléktalanválság esetében. Sasko szerint azt hitték, hogy disztópikusak, de csak a felszínt érintették, amivel a Project Orion executive producere, Dan Hernberg is egyetértett, és kijelentette, hogy ezen javítani fognak: 

"Azt hiszem, a Cyberpunkban - és a disztópikus jövőben - az az igazán klassz, hogy nagyon sok vonatkozása van napjainkra nézve a megacégek, a perifériára szorult emberek, az erőforrások kizsákmányolása, a vagyoni különbségek és hasonlók tekintetében. Úgy gondolom, hogy a 2077 lehetővé teszi számunkra, hogy ezeket a történeteket olyan módon meséljük el, ahol a középpontban mindig a kapcsolatok és emberek állnak, de mivel egy igazán romlott világban élünk, ki tudunk fejteni néhányat a problémás dolgok közül. Azt hiszem, számomra ez az, amiről a Cyberpunk szól, a témák feltárása, de nagyon megható módon. Szeretem ezt a világot, és azt hiszem, ezt fogjuk megpróbálni kihangsúlyozni a Project Orionnal is. Továbbra is erre támaszkodunk, és folytatjuk annak feltárását, hogy mi a világ állapota ma, és hogyan fog kinézni néhány év múlva."

Ti milyen témákat látnátok szívesen jobban is kifejtve a Cyberpunk 2077 folytatásában?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)