Hirdetés

A banánra kattintgatós játék már a Baldur's Gate 3-at is legyűrte a Steamen

|

A fejlesztőket azonban megvádolták azzal, hogy az egész átverés.

Hirdetés

Néhány hete jelent meg a Banana nevű játék Steamen, amely néhány nap alatt a Valve platformjának egyik legnépszerűbb címe lett, pedig nem sokkal izgalmasabb, mint az egeret nyomogatni. A "játékmenet" ugyanis annyiból áll, hogy kattintgatunk a képernyőn látható pixeles banánra, egy számláló pedig azt mutatja, hogy mennyiszer tettünk így, cserébe pedig két dolgot kaphatunk: elveszetegett órákat az életünkből, valamint egy achivementet. 

Joggal kérdezhetitek, hogy ez a koncepció miért vonzott be rengeteg embert, amikor semmi fejlődés, változatosság, értelem nincs benne, a megoldás pedig egyszerűbb, mint lenyomni a bal egérgombot: olyan banánokat lehet szerezni a játékkal, amiket el lehet adni a Steam Marketen: a simákat 3 óránként, a ritkábbakat 18 óránként osztja a rendszer, a legritkább verzióért 1600 eurót is elkérnek. 

Hirdetés

Egészen megdöbbentő, hogy ez meddig repítette a Bananát: a Steam toplistáján, ami a játékosszám-csúcsok alapján rangsorolja a videojátékokat, jelenleg a kilencedik helyen tanyázik a klikkőrület. A rekord 884 469 volt, ennyi játékos játszott vele egy időben, amellyel a Banana maga mögé utasította a Baldur's Gate 3-at (875 434) és a Hogwarts Legacy-t (879 308) is. Legalább ilyen meglepő az is, hogy a viccesen pszicho-horror és horror címkékkel is ellátott játék összértékelése nagyon pozitív. 

Ez sokaknak már túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen, és felütötte a fejét a feltételezés, hogy valójában egy átverésről van szó, az összeesküvős-elméletet - és az aggodalmat - pedig csak fokozta, amikor kiderült, hogy a Banana mögött álló egyik fejlesztő korábban részt vett egy olyan Steam Marketes átverésben, ami a bitcoinszerzésre irányult. A csapatot társvezetője, aestheticspartan azonban biztosította a közösséget arról Discordon, hogy szó sincs csalásról: 

"Ahogy már mindannyian hallottátok, Theselions korábban részt vett egy steames bitcoin-átverésben/bugban. Nem tudtunk erről, amíg a legutóbbi videók rá nem mutattak erre, és szinte azonnal megbeszélést tartottunk az egész csapattal a helyzetről. Lehetőséget adtunk Theselionsnak, hogy elmagyarázza nekünk a helyzetet, és tudjuk, hogy megbánást mutat és sajnálja a múltban történteket."

Aestheticspartan elmondta, hogy végül megváltak az említett munkatárstól és megfosztották minden olyan értékes banántól, amely a közösséget érintheti vagy aggaszthatja. A fejlesztő egyúttal elmondta, hogy a megmaradt tagok jelenleg a játék frissítésén dolgoznak: 

"Alig várjuk, hogy a projektet nagyobbá és jobbá tegyük, mint egy egyszerű kattintós játék. Kérlek, maradjatok velünk, mivel rengeteg frissítésen dolgoztunk és dolgozunk, hogy javítsuk a játékot, és hogy mindannyian sokkal többet tehessetek a banánjaitokkal".

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)