Hirdetés

A Baldur's Gate 4-nek már voltak játszható részei, amikor kukázták

|

Egy évvel a Sword Coaston töltött kalandjaink után a Larian Studios feje elmesélt ezt-azt az eredetileg tervezett folytatásról.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 egyértelműen sikeres lett. Ugyan egy egyszereplős RPG-ről van szó, amiben véges mennyiségű tartalom van, mégis rengetegen élvezik a mai napig. Egy évvel a megjelenés után, egy álmos hétfő reggelen is több mint 41 000-en játsszák, a tegnapi játékosszámcsúcs pedig 116 000 volt. Egyes folyamatosan frissülő játékok fejlesztői ölni tudnának ilyen eredményekért.

Nyilván sokakban ott van a folytatás iránti sóvárgás, és egyébként a Lariannak is voltak tervei további történetekhez. A PCGamernek adott interjújában Swen Vincke mesélt a Baldur's Gate 3 befejezése utáni első törekvésekről:

"Megvan a motor, készen áll minden, csak új pályákat kell hozzátennünk és írnunk kell új sztorikat. Nem lehet olyan nehéz, ugye?"

Hirdetés

Vincke félig-meddig viccelődve idézte fel a pillanatot, amikor a csapat, az alapjáték összeállításának hevében azonnal nekiült egy kiegészítőnek. Az új tartalom szélsebesen fejlődött, lévén a "gyártósor még meleg volt", és hamar eljutott egy olyan pontra, ahol már játszható tartalom volt. A csapat nem akart három évet egy kiegészítővel tölteni, ekkor kanyarodtak a Baldur's Gate 4 irányába.

"Na, ez már jó ötletnek tűnt. Legyen akkor BG4. Minden, amit eddig csináltunk, azt beletolhatjuk abba, az emberek imádni fogják. Nyomassuk."

A kezdeti lelkesedés aztán lassacskán elillant. A srácok ráébredtek, hogy nem akarnak még háromnál is több évet eltölteni valamivel, amit egyszer megcsináltak. Vincke és csapata inkább olyan dolgok felé akart elmozdulni, melyekkel kapcsolatban őszintén lelkesedni tudtak.

A stúdió most két "nagyon ambiciózus új RPG-t" fejleszt, a rajongóknak pedig valószínűleg éveket kell majd várniuk arra, hogy ezeket kipróbálhassák.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)