Hirdetés

A 2okos élő adásban lopott meg egy árust és alázta az animerajongókat a MondoConon

|

Nem csak zaklatták a résztvevőket, de még azt is streamelték, ahogy lopnak az egyik árus standjáról.

Hirdetés

A MondoCon hosszú ideje a béke kicsiny szigetét jelenti a hazai manga- és animerajongóknak. A 2005 óta negyedévente megrendezett esemény mondjuk nem mindig pörgött le zökkenőmentesen, 2022-ben például az eső miatt fulladt botrányba a buli, még elővételes jeggyel sem jutott be mindenki a nyári MondoConra, aki pedig kijött, jó eséllyel már nem mehetett vissza. A legutóbbi rendezvényen szerencsére semmi hasonló baki nem történt, a résztvevők nyugalmát azonban a beszámolók szerint a Twitch aktuális üdvöskéi eléggé megcincálták, sőt elvileg még ennél is komolyabb a helyzet.

Az történt ugyanis, hogy a július eleje óta ismét minden nap streamelő duó, az ifjak körében vitathatatlanul elképesztőnek népszerű 2okos, vagyis Kelemen Dávid (KDS) és Tálas Máté (Ice) ellátogattak július 13-án, vagyis múlt szombaton a MondoConra, a LeetGaming.com pedig részletesen beszámolt arról, hogy mit is művelt ott ez a két huncut figura - ezen beszámoló alapján pedig talán egy cseppet más jelzőket kellene keresnünk, ugyanis konkrét bűntett elkövetésével is vádolják őket.

Hirdetés

A Leet cikkéből az derül ki, hogy KDS és Ice több vendéget is megalázott, zaklatott, kicsúfolt, belekötöttek a résztvevők külsejébe, vélt vagy valós szexuális irányultságába, gúnyt űztek a jelmezeikből. Ha valaki akár csak minimálisan is követi a srácok munkásságát, akkor pontosan tudja, hogy az efféle stílus egyáltalán nem áll tőlük távol, adásaikban gyakran előköszön a zseb Andrew Tate vibe, egyáltalán nem idegen tőlük a hímsovinizmus vagy a homofóbia, melyekre persze utólag simán rá lehet húzni az örökös dzsókert, az "ugyan már, csak vicc volt az egész" kártyát. 

A 2okos Mondo-botránya viszont itt még messze nem állt meg, livestreamükben ugyanis azt is röhögések közepette prezentálták, ahogy loptak az egyik helyszíni árus standjáról. Egy külön kimentett klipben ti is megnézhetitek ezt. A videóban látható, ahogy első körben a promóciós minták közül akarnak egy maréknyit elvenni, majd miután az eladólányok ezt értelemszerűen nem engedik, simán elemelnek a kínálatból egy illatgyertyát. Sosem fog kiderülni, hogy ez végül maguktól visszaadták volna, ugyanis az árusító lány észrevette a lopást, utánuk szaladt és visszakérte tőlük az elcsórt gyertyát. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Ha minden igaz, akkor az adás után többen is jelentették az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, de a történtek tükrében azért senki se kergessen olyan hiú ábrándokat, hogy esetlegesen bilincs csattan majd a 2okos csuklóján, maradjunk inkább a realitások talaján. De mit szólnak a történtekhez maguk a szervezők? Nos, a MondoCon hivatalos Facebook-oldalán az alábbi közlemény jelent meg, amelyben a rendezvény szervezői leírták, mélységesen elítélik KDS és Ice viselkedését, ha pedig legközelebb hasonlót észlelnek a conon, akkor azonnal eltávolítják a balhézó résztvevőket a rendezvényről.

Mindezek fényében egyetlen kérdés motoszkál sokak kobakjában: miért nem történt pontosan ez már most, a szombati MondoConon is?

Az egész botránynak egyébként az is egy tanulsága lehet, hogy az animerajongók végtelenül jámbor figurák, mivel a szombati rendezvényen közülük senki sem csomagolta össze KDS-t vagy Ice-t. Mondjuk a 2okos közösségi felületein jelenleg elég sok kommentelő épp ezt ajánlja fel készségesen a srácoknak, ha még egyszer az életben felbukkannak egy MondoConon.

A 2okos saját Discord szerverén Ice egy hosszú posztot írt a történtekről, itt úgy fogalmazott, semmi sem igaz abból, hogy a duó bárkit is megalázott volna, hamis a vád, miszerint a két srác a cosplayer lányok fenekét mutogatta és furryket hozott kényelmetlen helyzetbe. Úgy folytatta, hogy egyetlen rossz megjegyzést sem tettek a vendégekre a stream során (külön hozzátette, hogy a teljes adás visszanézhető - a teljes igazság az, hogy csak az előfizetőiknek él ez a lehetőség), a cosplayereket kizárólag dicsérő szavakkal illették. Véleménye szerint abszolút jó fogadtatásban részesültek a conon, ami pozitív csalódás volt az ő számára, minden más csak rágalom. Természetesen szó esett az "illatgyertyás lányokról" is. Az erre vonatkozó bekezdésben arról írt, hogy maguk a lányok hívták oda őket a standhoz, ezért arra számítottak, hogy promóciót szeretnének az árusok, de végül nem így lett (magyarul nem akartak adni ingyen gyertyát a 2okosnak a "promócióért cserébe"). Maga a lopás pedig (most tessék alaposan megkapaszkodni) "visszatérő gagje" KDS-nek, hiszen ő "csak eljátszotta", hogy elrakja a gyertyát, ami "10 másodpercre rá vissza lett adva" - egyáltalán nem mellékes kiegészítés mondjuk talán az sem, hogy azért, mert az eladó lefülelte a lopást és utánament a streamereknek. 

Ice hozzáfűzte még, hogy KDS miután visszaadta a gyertyát azt is felajánlotta, hogy elutalja annak árát, mert "a lányok félreértették a szituációt" - hiszen miért is gondolná bárki azt, hogy ha valaki fizetés nélkül lenyúl valamit a standjáról, akkor azt azzal a szándékkal teszi, hogy ellopja az adott terméket. A történtek miatt mindenesetre bocsánatot kért. 

A lopási kísérlet tárgyát képező illatgyertyát a Miaamor értékesítette a rendezvényen. A cég alapítója TikTok-videóban mondta el véleményét az esetről, és a 2okos egész mondoconos tevékenységéről. 

@miaamorcandle

A Mondoconon történtekről.

♬ original sound - Miaamor

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)